Regnbågens förskola i Uddebo

Bild Regnbågens förskolaRegnbågens förskola

Rektorsområde Tranemo åk F-6, Ambjörnarp, Sjötofta

Besöksadress: Skolgatan 6, 514 92 Uddebo

Rektor Jennie Ståhl, 0325-57 66 22

Regnbågens förskola, 0325-57 67 11

Barn och föräldrainflytande

.

Föräldrainformation

.

Likabehandlingsplan/utvecklingsplan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

 

Lärandesektionens samtliga kvalitetsredovisningar finns samlade här Kvalitetsredovisningar

Om oss

Vår förskola består av två avdelningar Månen för de yngre barnen ca 1-3 år och Solen för de äldre barnen ca 3-5 år. Våra avdelningar är utformade efter barnens intresse, behov och utvecklingsnivå. Mellan avdelningarna har vi en ateljé som är mycket uppskattad. Här kan barnen skapa med olika färger och tekniker i bl.a tyg, garn, naturmaterial, papper, pärlor och glas.

För att sträva efter att följa mål och riktlinjer i styrdokument och utvecklingsplaner arbetar vi både i mindre grupper och i hel grupp med olika teman och projekt. Vi följer en bestämd ordning varje vecka för att få med alla delarna i barnens lärande och utveckling- såväl inne som ute.

Vår gård är kuperad och inbjuder till lek och utforskande bland gräsmattor, buskar, cykelvägar, gungor, sandlåda och lekstuga.  Utanför grindarna har vi nära till naturområden som vi har som mål att besöka en gång i veckan.

Måltiderna på Regnbågen förses av Tranängsskolans kök som kommer med dagens lunch och serverar oss.

Regnbågen har även en fritidsverksamhet som har en ny lokal i byggnaden. Under dagen när fritidsbarnen är i skolan, har förskolan tillgång till denna lokal. Vi är ca 25 förskolebarn och ca 10 barn på fritids.


Publicerad den 7 januari 2016, senast ändrad den 8 december 2020