Matkassen

Bra mat för hälsa, miljö och plånbok – genom hela livet

Vi är nu glada att kunna hälsa er välkomna till Matkassen nya webbsida!

Senaste tiden har vi i Matkasse-teamet arbetat med att bygga om och bygga ut Matkassens webbsida. Tidigare har webbplatsen i första hand riktat sig till barnfamiljer. Nu riktar den sig till flera grupper, bland annat ungdomar, seniorer och gravida. Efterhand kommer vi att fylla på med mer information och recept för de olika grupperna.

Nya Matkassen ska inspirera fler till hälsosamma matvanor. Den tidigare webbplatsen riktade sig enbart till barnfamiljer. Nu har innehåll och målgrupper breddats för att inspirera fler till hälsosamma matvanor genom hela livet.
Dietisterna bakom Matkassen siktar nu mot att öka nyttan för fler. Matkassen har byggts ut, fått en ny utformning och en förbättrad sökbarhet.

– Vi har sett att det finns behov av recept och råd om bra mat för fler grupper. Matkassen riktar sig därför nu också till bland annat ungdomar och unga vuxna, till de som väntar barn och till seniorer, berättar dietisterna Julia Backlund och Tina Dahlberg, dietister på Regionhälsan, Västra Götalandsregionen och grundare av konceptet Matkassen.

Webbplatsen hittar du här: Matkassen – bra mat för hälsa, miljö och plånbok – Matkassen (vgregion.se)


Publicerad den 22 mars 2023, senast ändrad den 21 mars 2024