Kulturskolan

Tranemo Kulturskola fyller 70 år i år. När den bildades 1954 var den en renodlad musikskola. Under 2000-talet utvecklades musikskolan till den kulturskola vi är idag med musik, konst, dans, teater och drama på repertoaren. Dessutom finns en bred ensemble- och orkesterverksamhet och kortare kurser och workshops i allt från text till musikproduktion.

Kollage av bilder med musik, konst och dans

KURSKATALOGEN ÄR TILLFÄLLIGT STÄNGD!
Vår kurskatalog är nu stängd medan vi förbereder höstterminens kurser. När den öppnar den 28 maj i samband med vårt Öppet hus kan du söka på ämnen, och leta fram lediga kurser som du vill gå hos oss under hösten. Hittar du inte en ledig kurs kan du lämna en intresseanmälan. Kolla in vår kurskatalog via länken här nedanför!
>> KURSKATALOGEN >>

LEDIGHETSANSÖKAN
En ledighetsansökan måste lämnas in till skolan om eleven går på Kulturskolan under skoltid (lektion eller rast). Man kan gå max två kurser under skoltid varav den ena måste ligga på rast. Utanför skoltid är man välkommen att söka fler kurser.
>> LEDIGHETSANSÖKAN – Kulturskola på skoltid >>

Lärandesektionen har beslutat att när barn och unga deltar på Kulturskolan under skoltid ska vårdnadshavare lämna en specifik ledighetsansökan i enlighet med Skolverkets riktlinjer.

Kulturskollärare ska ha dialog med skolans lärare för att tillsammans komma överens om vad som fungerar bäst för eleven. I det fallet att undervisningen infaller på skoltid (lektion eller rast) ska man söka ledighet från skolan. När eleven söker ledigt gör skolan en samlad bedömning av elevens situation. Den som gör bedömningen väger in faktorer som ledighetens längd, elevens studiesituation, hur angelägen ledigheten är för eleven och elevens möjlighet att kompensera den förlorade undervisningen. Ansökan görs varje termin.

Om Kulturskolan

Tranemo Kulturskola undervisar både på skoltid, på eftermiddagar och på kvällstid. I Tranemo sker undervisningen i Vita huset vid Tranängskolan, men vi är också ute på våra grundskolor i kommunen med vissa av våra kurser.

Välkommen in på en digital rundtur hos oss!
Öppet hus på Kulturskolan

Tranemo Kulturskola - HBTQI-DIPLOMERAD

HBTQI-DIPLOMERAD KULTURSKOLA
Personalen på Tranemo Kulturskola har på eget initiativ tillsammans med RFSL Sjuhärad, genomgått en hbtqi-diplomering och erhåller detta diplom som ett intyg på att personal har höjd kunskap och vidgat perspektiv vad gäller hbtqi-frågor, normer och intersektionellt arbete samt åtar sig att arbeta vidare kontinuerligt och aktivt väva in perspektiven i sitt arbete.

BOKA KURSER I VÅRT ELEVSYSTEM

Vårt elevsystem heter StudyAlong, en webbaserad plattform som bland annat innebär  att du på ett enkelt sätt kan se lediga kurser och boka direkt. Kulturskolan har inget kösystem men du kan göra en intresseanmälan (intresseanmälan behöver man göra på nytt inför varje termin). Intresseanmälan gör du på en redan upptagen kurs som är på den ort och tid som skulle passa er. Tänk på att om du bokar en tid under skoltid eller schemalagd fritidstid är det ditt ansvar att kolla med skolan så att det går bra för ditt barn att lämna berörd lektion.

Inför varje ny termin har vi kurssläpp och du kan boka lediga kurser, nya platser på våra kurser kan även komma under terminens gång.

Både du som vårdnadshavare och elev måste skapa ett konto på vår elevplattform för att kunna boka en kurs; Tranemo Kulturskolas elevplattform – StudyAlong
Har du inte redan ett konto för dig och ditt barn, tryck på ”logga in” och sedan ”registrera” och skapa där konto för er.
Alla vårdnadshavare bör skapa en användare för att ta del av information från Kulturskolan, barn som har ett konto kopplas automatiskt ihop med båda vårdnadshavare.
Ladda gärna ner appen för enklare kommunikation (finns där appar finns).

KULTURSKOLA PÅ SKOLTID

Lärandesektionen har beslutat att när barn och unga deltar på kulturskolan under skoltid ska vårdnadshavare lämna en specifik ledighetsansökan i enlighet med Skolverkets riktlinjer.

Kulturskollärare ska ha dialog med skolans lärare för att tillsammans komma överens om vad som fungerar bäst för eleven. I det fallet att undervisningen infaller på lektionstid man söka ledighet från skolan. När eleven söker ledigt gör skolan en samlad bedömning av elevens situation. Den som gör bedömningen väger in faktorer som ledighetens längd, elevens studiesituation, hur angelägen ledigheten är för eleven och elevens möjlighet att kompensera den förlorade undervisningen. Ansökan görs varje termin.
>> LEDIGHETSANSÖKAN – Kulturskola på skoltid >>

VAD KOSTAR UNDERVISNINGEN?

Läs mer under fliken TAXOR.

PRIORITERAD MÅLGRUPP

Vi prioriterar barn och unga, från årskurs 3 och uppåt, yngre barn och vuxna i mån av plats. Detta kan dock variera i olika ämnen, i kurskatalogen kan du söka på lediga kurser baserat på ditt barns födelseår. Tranemo Kulturskolas elevplattform – StudyAlong
Vi har få vuxenkurser öppna på vår elevplattform, men som vuxen kan du göra en intresseanmälan i systemet så kontaktar vi dig i mån av plats.

AVANMÄLAN och FRÅNVARO

Vill du sluta på Kulturskolan avslutar du din kurs via vår elevplattform StudyAlong men vi ser gärna att du även pratar med din lärare, och lika så om du är sjuk eller av annan anledning inte kan komma på din lektion.
Vill du nå någon lärare eller administration hittar du kontaktuppgifter under fliken ”Kontakta oss”.

BEHÖVER JAG ANMÄLA MIG PÅ NYTT VARJE TERMIN?

Du behöver inte anmäla dig på nytt inför ny termin men du måste bekräfta din kurs för att kunna fortsätta. Detta gör du via vår elevplattform StudyAlong när du får ett meddelande från oss.

KAN JAG HA FLERA ÄMNEN PÅ KULTURSKOLAN?

Ja, du kan exempelvis kombinera konst, dans eller teater med att sjunga eller spela musik. I mån av plats kan du få spela två instrument, prata med din lärare om du önskar ta fler kurser.

BEHÖVER JAG HA INSTRUMENT HEMMA?

Ja, vi lärare ser att eleverna som har tillgång till instrument i hemmet utvecklas fortare. Övning ger resultat. När du köper ett instrument är det bra att du hör av dig till läraren innan, så kan du få hjälp med var man kan köpa någonstans, och vilket instrument som lämpar sig bäst för undervisningen.

KAN JAG HYRA INSTRUMENT FRÅN KULTURSKOLAN?

Ja, kulturskolan erbjuder hyra av blåsinstrument i 2 år, ibland längre. Stråkinstrument kan hyras under längre tid. Piano, trummor, gitarr och förstärkare finns inte att hyra. Udda instrument (t.ex viola, barytonsaxofon) tillhandahåller kulturskolan kostnadsfritt vid ensemblespel. Du köper själv rörblad, strängar m.m.

NÄR DU HYR INSTRUMENT HOS OSS

När du hyr ett instrument är du ansvarig för att ta hand om det på bästa sätt. Du kan inte låna ut instrumentet då lånet är personligt. Om något ändå skulle hända måste du anmäla detta till din lärare eller kulturskolans expedition. Alla skador repareras av kulturskolan och låntagaren står för kostnaden. Slutar du att spela i kulturskolan ska instrumentet genast återlämnas.

UNDERVISNINGSTIDER

Kulturskolan bedriver sin verksamhet både under och efter skoltid. Kulturskolelärarna reser till samtliga skolor i kommunen. Kulturskolans terminstider är desamma som grundskolans. Orkester- och ensemblespel sker som regel i kulturskolans lokaler utanför ordinarie skoltid. Undervisningen sker enskilt, i grupp och i ensemble/orkester. Det kan också förekomma att elever inom undervisningens ram får besöka någon offentlig konsert med gästande artister. Dramaundervisningen och ”Dans i skolan” bedrivs på dagtid inom grundskolans verksamhet.

Kurser

FÖRFATTARSKOLA

Här övar du dig i skrivandets konst och lär dig skriva som en riktig författare.
Artiklar, brev, noveller, romaner – allt du har drömt om att kunna skriva.
Från årskurs 4
Undervisning i grupp
Kursen sker digitalt och är öppen för elever som bor i kommunerna:
Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Borås, Tranemo, Svenljunga, Mark
Tills vidare är kursen gratis, men kan bli avgiftsbelagd senare.
Denna kurs görs av Musikskolan i Vårgårda och man anmäler sig till dem.
Länk till anmälan: Vårgårda Musikskola

MUSIK

Undervisning på ditt instrumentval, både enskilt och i grupp efter behov. Deltagande i orkester och samspel på olika nivåer. Vi prioriterar barn och unga från årskurs 3 och uppåt, yngre barn och vuxna beroende på ämne och i mån av plats.

BLÅSINSTRUMENT
Träblås –
blockflöjt, klarinett, saxofon, tvärflöjt
blockflöjt - youtubeklarinett - youtube
saxofon - youtubetvärflöjt - youtube

Bleckblås – trombon, trumpet, tuba, eufonium, valthorn
trumbon - youtubetrumpet - youtubetuba - youtube valthorn - youtube

Slagverk – trummor
Trumset - youtubexylofon - youtube

STRÄNGINSTRUMENT
Stråk – cello, kontrabas, violin
cello - youtubeviolin - youtube

KNÄPPINSTRUMENT – elbas, gitarr, ukulele
elbas - youtubeelgitarr - youtube
gitarr stålsträngad - youtubegitarr klassisk - youtube
ukelele - youtube

KLAVERINSTRUMENT  – dragspel, piano
piano - youtube

SÅNG
Sång och sångensemble
Sång - youtubeSångensemble - youtube

Orkestrar och ensembler Våra blåsorkestrar Gummibandet, Juniororkestern och Tranemo Concert Band (TCB) ses och övar varje vecka. Stråkorkester, popgrupper och sångensemble jobbar i projektform till konserter.

Musikteori Vi erbjuder musikteori till de elever som vill söka för vidare studier.

KONST

Ämnet innefattar flera inriktningar, måleri, teckning, skulptur och tecknad film. Du väljer själv, i samråd med läraren, vad du vill syssla med. Färg- och formlära är återkommande på kursen.
Konst - youtube

3D-grafik – ny kurs!

Kursen passar perfekt för dig som vill lära dig om olika tekniker inom modellering och animationer. Här ges du en introduktion till konstnärligt arbete med 3D-grafik! En stor del av undervisningen är baserad på praktiskt konstnärligt och tekniskt arbete och exempelstudier.
Innehåll:
– Experimentera med olika sätt att skapa tredimensionella objekt, karaktärer och miljöer.
– Enkel texturering och ljussättning.
– Använda olika animationsmetoder.
Datorvana krävs för kursen. För dig som är född 2003-2006.

DANS

dansgrupper – Vi lär känna kroppen, vi provar olika dansstilar och leker fram koreografier.
dans i skolan – dans i projektform erbjuds grundskolan och är gratis.
Dans - youtube

TEATER

Kulturskolan har flera olika teatergrupper. Alla jobbar mot teaterproduktioner som vi spelar upp för publik, men det är inte alltid målet som är det viktigaste, utan vägen dit! Vi repeterar på en riktig scen med ljus och ljud för att få den rätta känslan. Gruppindelningen görs i samråd med teaterläraren.

DRAMA

Med alternativa sätt för estetiska uttryck eller organiserad fysisk aktivitet, som inte är idrott, erbjuder vi drama för kommunens skolor. På ett lustfyllt sätt får deltagarna träna hjärnan och kroppen samtidigt som de tränar hjärtat i samspel med andra. En plats i skolan där deltagarna får möjlighet att öva och testa på livets olika roller. Med teaterns verktyg jobbar vi med värdegrund och bemötande och deltagarna tränas i samspel, att uttrycka sig inför andra och sin självkänsla. Exempel på arbetsredskap är värderingsövningar, forumspel, personlig utveckling samt teateruttryck.​ Pedagogiskt drama erbjuds grundskolan och är gratis.

SPELUTVECKLING

Är du intresserad av att lära dig utveckla egna spel? Kulturskolans kurs ger dig grundläggande kunskaper kring vad som behövs för att komma igång.
Vi kommer att arbeta med berättelser, bild, musik, programmering och 3D för att skapa och lära oss mer av både plattformsspel, brädspel, mobilspel, VR och andra format. Alla behöver inte kunna allt, men tillsammans hjälps vi åt för att komma vidare.
Du bör förutom ett stort intresse för spel kunna läsa och ha viss datorvana. Vid många ansökningar delas ev gruppen upp efter förkunskaper och ålder.

ÖVRIGT

Vi kommer att erbjuda workshops i film, podcast m.m under läsåret. Detta sker i samverkan med andra verksamheter inom kultur och fritid och är öppen verksamhet som vi annonserar när det är aktuellt.

Taxor

VAD KOSTAR UNDERVISNINGEN? 

Kulturskolans anmälningsavgift är 400:- per elev och termin (oavsett antal kurser).
Instrumenthyra 200:- per termin.
Vuxenundervisning 742:- per termin och kurs.
Orkester och ensembler är kostnadsfritt.
Spelböcker och ev. förbrukningsmaterial betalar eleven själv. Kulturskolan tillhandahåller dock, till viss del, ensemblenoter kostnadsfritt.
Om eleven slutar undervisningen under pågående termin återbetalas ej avgiften.

Taxorna är uppdaterade inför 2024.

Om Kulturskolans elevråd

Tranemo Kulturskolas elevråd representerar Kulturskolans alla elever, och finns till för att våra elever ska få sina röster hörda. Elevrådet träffas några gånger per termin och samtalar och tycker till om Kulturskolans verksamhet. En representant från personalen finns med på mötena.

Har du något du vill att elevrådet ska ta upp på sina möten? Skicka ett mejl till kulturskolaelevrad@tranemo.se

Vill du vara med i elevrådet? Prata med din lärare.

Utanför Stora Salen på Kulturskolan i Tranemo finns också en vägg med information om vad elevrådet gör, och en idélåda där du kan lägga förslag och tankar kring Kulturskolan!

Evenemang

EVENEMANG år 2024

Affisch om teaterföreställning den 1 juni

Teater den 1 juni kl. 17.00 i Medborgarhuset. Boka din biljett (den är gratis) hos Mia Petersson på 076-841 16 17.

Affisch om Öppet hus den 28 maj

Välkommen på Öppet hus den 28 maj kl. 17.30-20.00 hos Ung i Tranemo-kulturskola och fritid.

Affisch om konsert den 5 maj

Konsert i Tranemo kyrka den 5 maj kl. 17.00 med nuvarande och tidigare elever.

 

EVENEMANG år 2023

Under vecka 10 och 11 deltar våra låg- och mellanstadieelever i musikcaféer på olika ställen i kommunen, varmt välkommen!

Kulturskolans musikcaféer 2023

EVENEMANG år 2022

Under vecka 35 åker en ensemble om ca 55 elever ut på turné till alla F-6 skolor i vår kommun med musikalen BARNENS PLANET

Parkkonsert med TCB

 

 

 

 

 

 

Schlagerkonsert med Tranemo Concert Band

”Låtar vi valde själva” – Sångkonsert

TISDAG 3 MAJ, kl 18.30 på 3 Trappor Upp. Tåstarpsgatan 14 i Tranemo (ingång på baksidan).
Gå till evenemang >>

Kulturskolan på flörtturné ute på skolorna

VECKA 20

 

ÖPPET HUS på Kulturskolan

Tisdag 24 maj
Kom och prova instrument, träffa Kulturskolans pedagoger och anmäl dig till hösterminen!

EVENEMANG år 2020

Fredag 24 januari, Bio Tranan
GÖTEBORG FILM FESTIVALs invigning livesänds och kulturskolans Tranemo Concert Band spelar.
Biljetter kan du köpa på Tranemo bibliotek, Bio Tranan och Tranemo kulturskola, 40 kr.
Läs mer här

Tisdag 3 mars, Hulareds samlingslokal 18.00
MUSIKCAFÈ
Onsdag 4 mars, Tranemo gymnasieskola 18.00
MUSIKCAFÈ
Torsdag 5 mars, Månstad bygdegård 18.00
MUSIKCAFÈ
Läs mer på facebookevenemanget

Lördag 21 mars
Gitarrdagen

Resterande av vårens evenemang ställdes in pga Covid-19.

 

Onsdag 21 oktober, Studiehallen OBS ENDAST INBJUDNA och ANMÄLDA
BLÅSKONSERT

Tisdag 10 november, 18.30
VÄNKRETSENS ÅRSMÖTE – delta digitalt

Tisdag 10 november 18.30
Välkommen att delta på vårt årsmöte, ett sätt att vara med och stötta våra unga musiker, små konstnärer, dansare och teaterelever.
Anslut via skype här
Vi behöver bli fler i styrelsen. Kan du tänka dig att vara med? Kontakta Gunilla Gustafsson på 0706-52 97 29 eller gunilla.am.gustafsson@telia.com
Hjälp gärna till och bjud in vårdnadshavare till barn som går på kulturskolan. Eller människor du tror vill vara med och engagera sig för Kulturskolans verksamhet.

 

HÖSTEN 2019

Onsdag 25 september, Dalstorps kyrka 18.30
DISNEY-KONSERT med blåsorkestrarna Tranemo Concert Band och Juniororkestern.
Läs mer på facebookevenemanget

onsdag 2 oktober, Svenljunga naturbruksgymnasium, mulihallen
SJUHÄRADS-ORKESTERN med inslag från danselever från Tranemo och Svenljunga.
Läs mer på facebookevenemanget

tisdag 15 oktober, Tranemo kulturskola 18.00
VÄNKRETSENS HÖSTFEST OCH ÅRSMÖTE med underhållning, årsmöte och pizza.
Läs mer här

måndag 11 november, Tranemo bibliotek 19.00
KURA SKYMNING högläsning och intressanta samtal, kulturskolans teaterelever medverkar.
Fika finns till självkostnadspris.

tisdag 19 november, Medborgarhuset (bion) 18.30
HÖSTFÖRESTÄLLNING
Läs mer på facebook-evenemanget

tisdag 3 december, Medborgarhuset (bion) 18.00
DANSFÖRESTÄLLNING
Läs mer på facebook-evenemanget

lördag 14 december, Tranemo kyrka 15.00 och 18.00
JULTON
Biljetter kan du köpa på Tranemo bibliotek, Audio Video och Tranans café & second hand. 100 kr (50 kr för barn).
Läs mer på facebook-evenemanget

VÅREN 2019

Fredag 25 januari, Bio Tranan
GÖTEBORG FILM FESTIVALs invigning livesänds
Läs mer här

Tisdag 26 februari, Hulareds samlingslokal 18.00
MUSIKCAFÈ   Se affisch 

Onsdag 27 februari, OBS NY LOKAL! Tranemo gymnasieskola 18.00
MUSIKCAFÈ    Se affisch 

Torsdag 28 februari, Månstad bygdegård 18.00
MUSIKCAFÈ    Se affisch

Måndag 18 mars, medborgarhuset (bion) 19.00
TEATERFÖRESTÄLLNING Prinsen som gjorde bort sig

Lördag 6 april, i kommuntältet på Tranemo vårmarknad 11.30
KÖR FRÅN GRIMSÅS

Måndag 15 april, ABF i Borås
TEATER med Internationelle kören och teaterelever

Onsdag 1 maj
FÖRSTA MAJ-tåg med TCB (Tranemo Concert Band)

Vecka 19
FLÖRTVECKA
Kulturskolan åker på skolturné med en föreställning till alla barn i F-6.

Torsdag 9 maj, Kulturskolan 18-20
ÖPPET HUS
Välkomna att prova alla instrument, sjung, måla, dansa och spela teater!
Läs mer på facebook

Torsdag 16 maj, Tranemo gymnasieskola 18.30
Självklara hits av ABBA
Kulturskolans sångelever och juniororkester framför ABBA-hits.
Läs mer på facebook

Onsdag 22 maj 18.00 – vid kommande Centralen (bakom gymnasiet)
RAPPAREN FRÖKEN B uppträder tillsammans med ungdomar från fritidsgården. Kulturskolans dansgrupp Tornado inleder spelningen. Se affisch

Fredag 24 maj 17-18
Konstutställning Konstelever ställer ut på Tranemo Kulturskola. Se facebookevenemang

Lördag 25 maj – Parkudden
DISNEY I DET GRÖNA
Kulturskolans blåsorkestrar. Se facebookevenemang

Måndag 27 maj kl 9.00 – Parad från kommunhuset till biblioteket
6-ÅRSBOKEN Kommunens 6-åringar deltar i en parad genom samhället och får årets bok från biblioteket.

Måndag 27 maj
TEATERFÖRESTÄLLNING med Unikteatern

Tisdag 28 maj, 18.00 – Tranemo medborgarhus (bion)
DANSUPPVISNING med Kulturskolans danselever.   Se facebookevenemang

Tisdag 4 juni. 19.00 – Tranemo kyrka
MUSIK I FÖRSOMMARKVÄLL

Torsdag 6 juni, Länghem
NATIONALDAGS-firande 

Onsdag 12 juni, 16.30 Gudarpsgården
Stråk & gitarrer på äldreboende

HÖSTEN 2018

Lördag 15 december, Tranemo kyrka kl. 15 och 18 JULTON – Tranemo Concert Band Se affisch Onsdag 28 november, Tranemo medborgarhus kl. 18.30 (18.15) HÖSTFÖRESTÄLLNING – gitarrorkester, stråk, juniororkestern, popgrupper och en blänkare från teaterföreställningen Robin Hood & prinsen. Se evenemang på facebook Tisdag 27 november, Tranemo medborgarhus kl. 18.00 DANSUPPVISNING Se evenemang på facebook Måndag 12 november, kl 19.00   Läs mer på bibliotekets sida KYRA SKYMNING på Tranemo bibliotek. Tisdag 23 oktober, kl 18.30   Se mer på facebook ORKESTERCAFÈ med TCB & juniororkestern i Medborgarhusets källare

VÅREN 2018

Fredag 26 januari GÖTEBORG FILM FESTIVALs invigning livesänds på Bio Tranan, Medborgarhuset 17.00 mingel med tilltugg till kulturskolans Tranemo Concert Band 17.30 Invigningscermoni (livesänds) 18.10 Kortfilm 18.30 Världspremiär av Gabriela Pichlers senaste film Amatörer som delvis spelades in i Svenljunga Se affisch Tisdag 6 mars, kl 18.00   se affisch MUSIKCAFÈ i Hulareds samlingslokal Onsdag 7 mars, kl 18.00   se affisch MUSIKCAFÈ i Studiehallen, Tranemo gymnasieskola Torsdag 8 mars, kl 18.00   se affisch MUSIKCAFÈ i Månstad Bygdegård Lördag 17 mars, kl 18.00 NYA RÖSTER – Konsert i Tranemo Kyrka med Tranemo Internationella Kör, Sten Källman och Juan Ochoa Se affisch 1 maj 1 MAJ-TÅG Tranemo Concert Band är med i tåget, Limmared Onsdag 2 & torsdag 3 maj FLÖRTVECKA – Kulturskolan på turné. Alla F-6skolor i kommunen. Torsdag 3 maj, kl 18-20.   se affisch ÖPPET HUS – Kom och kolla in Kulturskolan! Vecka 21  • − •  KULTURSKOLEVECKA  • − • − • − • − • Måndag 21 maj – Medborgarhuset, biografen 17.30 Kulturkatter på scenen Tisdag 22 maj – Medborgarhuset, biografen 18.00 Dansshow med Coola kidz – Kulturskolans danselever Onsdag 23 maj – Länghemsskolan Länghems skolorkester uppträder för elever på skolan Onsdag 23 maj – Medborgarhuset, biografen 18.00 När sångerna får liv – En samling pjäser som inspirerats av gamla svenska hits. Skolteater med dramaelever från Tranängskolans år 2. Onsdag 23 maj – OBS → Tranemo gymnasieskolas studiehall 18.30 Konsert med musik av Ted Gärdestad – Kulturskolans sångelever.   Se affisch Torsdag 24 maj – Tranemo gymnasieskolas studiehall 18.00 Stråkafton – Kulturskolans stråkelever Fredag 25 maj – Stora salen på Kulturskolan 11.30-12.00 Öppen repetition Daughters of the World – en dansperformance till Lena Björns skulpturer.    Se evenemang på facebook Fredag 25 maj – Medborgarhuset, biografen 18.30 Annorlunda är normalt – en teaterföreställning med Kulturskolans teaterelever Lördag 26 maj – Konstsalen, Kulturskolan 13.00-15.00 VERNISSAGE – Kulturskolans konstelever ställer ut. Lördag 26 maj – Parkudden 15.00-16.30 Orkestercafé – Kulturskolans blåsorkestrar och Fristá Hé Sextetten med musik från Sverige och Norden. Tranemo Kulturskolas Vänförening finns på plats och med servering av våfflor och kaffe.   Se affisch Lördag 26 maj – Tranemo församlingshem 17.00 Konsert med Tranemo Grand Sextett med bl.a. pianisten Lars Hägglund Se affisch Lördag 26 maj – 3 Trappor Upp (Tåstarpsgatan 14) 20.00 Konsert med jazzkvartetten Eskapaden • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • Måndag 28 maj 6-ÅRSBOKEN. Kommunens sexåringar dansar till slagverk från kommunhuset till biblioteket där de alla får en bok. 6 juni NATIONALDAGSFIRANDE med Tranemo Concert Band, Parkudden Tranemo Tisdag 12 juni, 18.30 MUISK I FÖRSOMMARKVÄLL i Tranemo församlingshem Solister från kulturskolan   Se affisch

HÖSTEN 2017

Lördag 2 september GATUMUSIKANTER på köpmannaföreningens sommarfinal Lördag 7 oktober ORKESTERDAG med Juniororkestern på Kulturskolan Tisdag 10 oktober VÄNKRETSENS HÖSTFEST OCH ÅRSMÖTE  Se facebookevent Onsdag 1 november MUSIKTÄVLING på 3 Trappor Upp   Se affisch Fredag 3 november PUBKVÄLL i Ambjörnarps bygdegård med Bob Dylan-tema Onsdag 8 november, kl 18.00-19.30 ORKESTERKONSERT i Medborgarhusets matsal   Se facebookevent Måndag 13 november, kl 18.00 KURA SKYMNING på Tranemo Bibliotek Lördag 2 december, kl 10-14 I VÄNTAN PÅ… Välkommen på Kulturskolans dag och kolla in våra fantastiska elever. Musikquiz med jultema 11.30 till 13.00. Tranemo Kulturskolas Vänkrets har servering med korv i bröd, fika och lotterier.   Se affisch 10.00 Pop-grupper på gymnasiet 11.00 Vernissage – Kulturkattens målningar på gymnasiet 11.00 Tränas dansgrupper på biografen 11.30 Tranemo Concert Band & Kulturkatten med dans runt granen på gymnasiet 11.30 Teater ”Natten före jul” – genrep på biografen 12.00 Stråkgrupp & pianist på gymnasiet 12.30 Dans – workshop på gymnasiet 13.00 Tranemo Concert Band & Kulturkatten med dans runt granen på gymnasiet Söndag 3 december, kl 13 NATTEN FÖRE JUL i Tranemo Medborgarhus (bion). En musikalisk teater.   Se facebook Söndag 10 december, kl 13 NATTEN FÖRE JUL i Tranemo Medborgarhus (bion). En musikalisk teater.   Se facebook Lördag 16 december, kl. 15.00 & 18.00 JULTON i Tranemo kyrka

VÅREN 2017

Fredag 27 januari, kl 16.30-20.30 GÖTEBORG FILM FESTIVAL med Tranemo Concert Band på Bio Tranan, Medborgarhuset   Se affisch     Onsdag 22 februari MODERSMÅLSAFTON på Tranemo Biblioteket Tisdag 7 mars, kl 18.00 MUSIKCAFÈ i Hulareds Samlingslokal Onsdag 8 mars, kl 18.00 MUSIKCAFÈ i Studiehallen på Tranemo Gymnasieskola Torsdag 9 mars, kl 18.00 MUSIKCAFÈ i Månstad Bygdegård Se affisch Onsdag 22 mars, kl 18.00 Juniororkestern på Glasets Hus i Limmared    Se affisch Torsdag 23 mars, kl 19-23 Konsert med The Stomping Academy & Normanton Street på Kulturföreningen 3 Trappor Upp   Se affisch Tisdag 4 april, kl 18.30 KONSERTMUSIKAL i Medborgarhuset    Se affisch Onsdag 3 maj, kl 18-21 JAMSESSIONS2.1 på Glasets Hus i Limmared   Se affisch Onsdag 3 & torsdag 4 maj FLÖRTVECKA på alla F-6skolor Tisdag 9 maj SKOLTURNÉ med blåsinstrument, lärare åker ut på skolorna och visar upp instrumenten. Tisdag 9 maj, kl 18.00-20.00 ÖPPET HUS på Tranemo Kulturskola   Se affisch Onsdag 17 maj, kl 18,30 MUSIKQUIZ på Glasets Hus i Limmared   Se affisch Torsdag 7 juni,  kl 18.43 Konst & Musik i försommarkväll i Tranemo Kyrka   Se affisch Söndag 18 – måndag 19 juni,  kl 14-20 JAMWEEK med Jamsessions2.1 Alla är välkomna på jamweek i Medborgarhuset, gammal som ung.   Se affisch Jamweeken fortsätter sedan i Svenljunga, läs mer på www.jamsessions.nu Måndag 19 – onsdag 21 juni DANS-läger för danseleverna i Vaggeryd

HÖSTEN 2016

Måndag 22 augusti SKOLSTART i Limmared, Grimsås och Dalstorp Onsdag 31 augusti SPELNING PÅ NAVET, BORÅS – Arabisk, Svensk och Spansk musik. Torsdag 8 september, kl 18.30 Göteborgssymfonikernas Brassensemble i Tranemo kyrka. Se hemsida Tisdag 18 oktober Marching for Love i Ulricehamn. Se facebooksida Tisdag 1 november, kl 19.00 Musiktävling på 3 Trappor Upp, (Fabriksgatan 5, Tranemo). Se affisch Tisdag 8 november, kl 19.00.        Sexdregasamlingen, 1774. Fråga: Varför? – Uddebo Bygdegård. Måndag 14 november, kl 19.00 Kura Skymning på Tranemo Bibliotek. Tisdag 15 november, kl 18.30 Höstföreställning på Medborgarhuset. Se affisch Fredag 18 november  Spelning på Företagarfest Söndag 27 november   Tomten Strejkar – En julmusikal med teatereleverna. Se affisch LUCIADAGEN 13 december   Musikmaraton för Musikhjälpen 2016 – LÄS MER! Lördag 17 december Julton Onsdag 21 december Skolavslutningar

VÅREN 2016

Fredagar ojämna veckor. Babycafe – Biblioteket On 10 februari. Språket som identitet Modersmålsafton i Medborgarhuset 18.00 To 25 februari. Rekryteringsmässa. Nya idrottshallen. Ti 8 mars. Musikcafé iHulared On 9 mars. Musikcafé iMånstad To 10 mars. Musikcafé i Tranemo Lö 12 mars. Målardag med vuxengruppen i konst Sö 20 mars. Miljöpartiträff, Uddebo Vecka 15. Flörtvecka Kulturskolan åker ut till alla skolor och uppträder med allsång tillsammans med barnen F-6. Ti 19 april 18-20. Öppet Hus  Prova alla instrument, sjung och måla! VÄLKOMNA! On 20 april 14.00. Invigning av nya Gudarpsgården. Ti 26 april 18.30. Låtar från då och nu. Sångafton på 3 Trappor Upp Lö 30 april. Valborg i Nittorp. Sö 1 maj. 1-majtåg i Limmared Sö 15 maj. Trädgårdsmässa på Glasets Hus Ti 17 maj 9.00. 6-årsboken. Marsch från kommunhuset till Biblioteket. Sö 22-sö 29 maj. Globalfestival  Under vecka 21 bygger vi festivaltält vid sjön (samhall). Fri entré! On 1 juni 18.30. Musik i försommarkväll i kyrkan. Må 6 juni. Nationaldagsfirande 6 juni, Glasets Hus, Limmared. To 9 & fr 10 juni. Skolavslutningar runt om i kommunen 13-14 juni. Dans-läger på Vaggeryds Kulturskola 19-23 juni.  Konstresa till Biskops Arnö

Sommarmusik i Kind - sommarmusikanter

Sommarmusik i Kind 2023

Sommarmusikanterna är feriearbetande ungdomar från Svenljunga och Tranemo kommun som åker ut på turné under veckorna 25 och 26.

TURNÉPLAN – hittar du här >>

Om Vänkretsen

Tranemo Kulturskolas Vänkrets.jpg

Tranemo Kulturskolas Vänkrets är en ideell förening som arbetar för att stödja barn och unga i Tranemo Kulturskolas verksamhet. Föreningen ger ekonomisk och praktisk hjälp till elever som är medlemmar vid exempelvis konserter, resor, läger, fika vid konserter och träffar, musikcaféer och repetitioner m.m.
För att ta del av Vänkretsens förmåner, bli medlem! Detta är givetvis frivilligt.

 

Medlemskap: 150 kronor per läsår och familj,
betala till bankgironummer 5447–8409 eller via swish till 123 68 38 957
Vid betalning vänligen skriv namn alla i er familj eller ditt namn om du önskar vara stödmedlem. Vänkretsen är öppen för alla!

På grund av rådande läge har inte föreningen kunnat vara speciellt aktiv men vi hoppas snart kunna komma igång med aktiviteter igen.
Är du intresserad av att engagera dig eller har frågor, kontakta Gunilla Gustafsson.

Gunilla Gustafsson kassör
0706-52 97 29
gunilla.am.gustafsson@telia.com

Kontakta din lärare

Marit Ekstener
Chef Ung i Tranemo
StudyAlong-administratör
0325-57 64 75
marit.ekstener@tranemo.se
kulturskolan@tranemo.se


Daniel Fält

Träblås, dragspel och blåsorkester
0705-41 56 43
daniel.falt@tranemo.se

Björn Bergsten, kulturskolelärare
Björn Bergsten
Konst
0705-76 86 33
bjorn.bergsten@tranemo.se

Mattias Henningsson, kulturskolelärare
Mattias Henningsson
Gitarr och elbas
0706-41 36 67
mattias.henningsson@tranemo.se

Lars Hägglund, kulturskolelärare
Lars Hägglund
Piano
(033-12 97 80)
Du når lars bäst via mejl:
lars.hagglund@tranemo.se

Anna-Lisa Johannesson Vennberg, kulturskolelärare
Anna-Lisa
Johannesson Vennberg
Sång och sångensemble
070-410 79 02
annalisa.johannessonvennberg@tranemo.se

Torbjörn Lidh, kulturskolelärare
Torbjörn Lidh
Slagverk, blåsorkester
0709-20 34 33
torbjorn.lid@tranemo.se

David Norén, kulturskolelärare
David Norén
Bleckblås, blåsorkester och musikteori
0702-67 82 89

david.noren@tranemo.se

Per Lundin, kulturskolelärare
Per Lundin
Violin och stråkorkester
0706-90 14 60
per.lundin@tranemo.se

Mark Zitter, kulturskolelärare
Mark Zitter
Cello och gitarr
0761-33 89 29
markfranciscus.zitter@tranemo.se 

Katja K Liljedahl, kulturskolelärare
Katja K Liljedahl
Dans
katja.knutsonliljedahl@tranemo.se

Lovisa Vennerleuf, kulturskolelärare
Lovisa Vennerleuf
Drama i skolan
0709-76 02 51
lovisa.vennerleuf@tranemo.se

Mia Petersson
Mia Petersson
Teater
0768-41 16 17
mia.petersson@tranemo.se

 

Sasha Leuenberger
ensemble
0723-10 77 67
sascha.leuenberger@tranemo.se

Jonas Bergström Vennerleuf
Spelutveckling
0736-43 97 38
jonas.bergstromvennerleuf@tranemo.se

Stefan Petersson
Podcast (workshops)
0760-21 88 92
stefan.petersson@tranemo.se

Nicklas Lindgren
Digital musikproduktion
0730-56 47 01
nicklas.lindgren@tranemo.se

Eyal Shachar
Film (workshops)
0705-81 25 55
eyal.shachar@tranemo.se


Publicerad den 12 januari 2016, senast ändrad den 23 maj 2024