Lediga tomter

Tranemo kommun har ungefär 165 byggklara tomter till salu, spridda i kommunens olika orter. Det finns en karta där du kan söka efter lediga tomter.

Höghus och Tranemosjön

Foto: Anderas Natt och Dag

Bra att veta om bostadstomterna

Kommunen har flera lediga tomter i olika samhällen, vilka dessa är och priser finns under 2020 – lediga tomter.
Vid köp av en bostadstomt krävs att man startar byggnation inom 2 år från köpedatumet.

VA-anslutningsavgiften för en villatomt på 1 000 kvm är ca 125 000 kr. Du får då en anslutningspunkt anvisad vid din tomtgräns där du får ansluta din fastighet till det kommunala ledningsnätet.

NYBYGGNADSKARTA

Nybyggnadskarta behövs till bygglovsansökan. Kartan beställs via Gislaveds kommun, per telefon eller via hemsidan.

BYGGLOV

Bygglov söks hos bygg- och miljöenheten i Gislaveds kommun. Här finns mer information. 

ANSLUTNING TILL EL-,TELE- och FIBERNÄT

För anslutning till el-, tele-, och fibernät så kontaktar du de olika leverantörerna för information och prisuppgifter. På www.natomraden.se kan du se vilket bolag som äger elnätet i respektive samhälle i kommunen.

ANSÖKAN OM LAGFART

När du köpt en tomt ska du söka lagfart hos lantmäteriet, du får då betala stämpelskatt och expeditionsavgift. Stämpelskatten för privatpersoner är 1,5% av det värde som är högst av köpeskillingen och taxeringsvärdet (om taxeringsvärde saknas måste en värdering av fastigheten göras). Expeditionsavgiften uppgår till 825 kr.

Ambjörnarp

Karta över lediga tomter i Ambjörnarp

Karta över lediga tomter i Ambjörnarp

5 byggklara tomter
Ca 900 kvm – 2000 kvm

AMBJÖRNARP kallas för de 40 sjöarnas samhälle. Här bor man nästan garanterat med sjöutsikt och gillar man bad, fiske och vattensporter, då är det här man ska vara. Här finns en stor och aktiv vattenskidklubb som har stått värd för flera stora mästerskap och som också kan stoltsera med en lång rad SM-mästare.

Dalstorp

Karta över lediga tomter i Dalstorp Svampområdet, röd markering innebä att tomten är reserverad

Lediga tomter i Dalstorp Svampområdet, röd markering innebä att tomten är reserverad

18 byggklara tomter
1070 kvm – 1819 kvm

Dalstorpssjön i Dalstorp

Dalstorpssjön i Dalstorp

 

Lekplats i Dalstorp

Lekplats i Dalstorp

Utsikt från ledig tomt i Dalstorp

Lediga tomter i Dalstorp

DALSTORP ligger i en dalgång vid Dalstorpasjön. Många villor och flerfamiljshus har ett fantastiskt fint och sjönära läge. Här finns den karaktäristiska företagsandan som får saker att hända, växa och bli till något stort – som det framgångsrika badrumsföretaget Svedbergs. Det är en anda som har smittat av sig och gjort Dalstorp till ett livskraftigt samhälle.

Grimsås

Karta över lediga tomter i Grimsås

Lediga tomter i Grimsås

15 byggklara tomter i Grimsås
903 kvm – 2502 kvm

GRIMSÅS I Grimsås ligger det globalt framgångsrika kabeltillverkningsföretaget Nexans IKO Sweden, som också är en av kommunens största arbetsgivare. Här finns massor av aktiviteter och ett starkt idrotts- och föreningsliv med många aktiva.

Hulared

Karta över lediga tomter i Hulared

Lediga tomter i Hulared

3 byggklara tomter i Hulared
1053 kvm – 1206 kvm

HULARED På sommaren är Grytteredssjön med sitt fina vatten och sköna sandstrand ett roligt utflyktsmål. På vintern, kom och åk pulka i backen mitt i byn. Och den klassiska cykelaffären, Eks i Hulared, den är öppen både sommar och vinter.

Limmared

LIMMARED

Limmared är i grunden ett brukssamhälle med glaset som ledstjärna. Limmareds glasbruk är ett av Sveriges äldsta och är fortfarande i drift. Här finns också ett av kommunens mest välbesökta besöksmål i form av Liandersgårdens glasmuseum med tillhörande konsthall. I utkanten av Limmared ligger Skårtebo och Opensten, områden av riksintresse för kulturmiljön. Förskola, fritidsgård, livsmedel, bensinstation och några specialbutiker utgör service. Kommunikationerna i samhället är goda med både järnväg och närhet till riksväg 27.

Ljungsarp

Karta över lediga tomter i Ljungsarp

Karta över lediga tomter i Ljungsarp

4 byggklara tomter i Ljungsarp
859 kvm – 1167 kvm

LJUNGSARP Närhet till naturen. Ett lite lugnare tempo och mindre stress. Ett samhälle där gemensamma problem löses tillsammans och där man hjälps åt att skapa en trivsam och säker miljö. I Ljungsarp kan du må bra och njuta av livet. Ta ett dopp i en av de många sjöarna eller vid våra två fina badplatser där Lagmanshaga strand överraskar mitt i tallskogen med sin långa fantastiska sandstrand. I Ljungsarp finns en levande entreprenörsanda och flera starka industriföretag som erbjuder många arbetstillfällen.

Länghem

Karta över lediga tomter i Länghem

Karta över lediga tomter i Länghem

Cypressvägen
6 byggklara tomter
912 kvm – 1331 kvm

LÄNGHEM Framtidstron vibrerar i luften och märks runtom i Länghem. Rådde gård, Hushållningssällskapets försöks- och demonstrationsgård, är ett resurscentrum för landsbygdsutveckling som expanderar sin verksamhet. Den kommunala servicen är väl utbyggd, här finns byggklara tomter och prisvärda bostäder och med närheten till Borås och Göteborg blir livet på landsbygden bekvämt.

Mossebo

MOSSEBO är en oas för trädgårds- och kulturintresserade. Stig in i den vackra träkyrkan från 1700-talet och beundra de fantastiska takmålningarna och utsmyckningarna. Bredvid kyrkan ligger gården Mossebo Stom från samma århundrade. Gården omges av en sagolik trädgård där du kan njuta av grönska och göra botaniska upptäckter, men också köpa växter och frön.

Månstad

Karta över lediga tomter i Månstad

Karta över lediga tomter i Månstad

2 byggklara tomter i Månstad
955 kvm – 959 kvm

MÅNSTAD – en naturskön ort med öppna landskap och många enekullar. Det märks att Månstad är en utpräglad jordbruksbygd med aktiva företagare inom skogs- och lantbruk. Gillar du att cykla är Månstad en perfekt utgångspunkt för cykelrundor av olika längd och karaktär. Den asfalterade banvallen, som sträcker sig från Falköping till Ambjörnarp och Uddebo går genom Månstad och är en fröjd att cykla på.

Nittorp

6 byggklara tomter i Nittorp
771 kvm –  1412 kvm

NITTORP Om viljan kan förflytta berg, kan den också bygga en ishall. Så blev det i Nittorp. Med gemensamma krafter lyckades de viljestarka och drivna invånarna förverkliga en dröm. kanske är det därför atmosfären i Nittorp utstrålar en sådan härlig öppenhet och vi-känsla. Här känner du dig välkommen och betydelsefull. Nittorp är vackert beläget vid Nygårdssjön som bjuder på sköna bad och fint fiske.

Sjötofta

Karta över lediga tomter i Sjötofta

Karta över lediga tomter i Sjötofta

14 byggklara tomter i Sjötofta
800 kvm – 1814 kvm

SJÖTOFTA Vackert. Otroligt vackert. Ja kanske Tranemo kommuns vackraste samhälle där du kan bo strandnära och med utsikt över sjön. Sjötofta som är beläget i en dalgång med Stomsjön i mitten, bjuder på naturupplevelser och en levande kulturhistoria.

Tranemo

Lediga tomter i området Silverdalen i Tranemo

Lediga tomter i området Silverdalen i Tranemo

Silverdalen
28 tomter
781 kvm – 1646 kvm

 

Karta över fler lediga tomter i Tranemo

Karta över lediga tomter i "fruktområdet" i Tranemo

Sommarlust
16 tomter
1100 kvm – 2100 kvm

Marknadsföringsmaterial – Orienteringskarta som visar var Sommarlust ligger

Sitplan över Sommarlust 1-1000

Flygvy från väster över nya området på Järpesbo

Flygvy från väster

 

Skiss gatuperspektiv

Skiss gatuperspektiv

TRANEMO är centralorten i kommunen. Här finns det mesta av livets nödvändigheter; allt från apotek, skolor och vårdcentral till bank, post och affärer. Allt på bekvämt promenadavstånd. Här finns också en bred arbetsmarknad inom industri, service och offentlig sektor. Tranemo bjuder på fina och varierande boendemiljöer – småhus, hyresrätter och moderna bostadsrätter – med naturen runt knuten och den fina Tranemosjön glittrande mitt i samhället.

Uddebo

Karta över lediga tomter i Uddebo

Karta över lediga tomter i Uddebo

14 byggklara tomter i Uddebo
1000 kvm – 2100 kvm

UDDEBO I mer än hundra år har man vävt möbeltyger i Uddebo. Spåren från den blomstrande textilepoken har lämnat efter sig en kulturhistoriskt intressant bebyggelsemiljö med allt från pampiga disponentvillor till funktionella arbetarbostäder och egnahemshus, allt inbäddat i en naturskön omgivning. Dessa hur börjar vakna till liv igen och fylls med nya spännande verksamheter. I Gula Huset i Uddebo är målet att skapa en kulturell mötesplats och ändamålsenliga lokaler för konstnärlig verksamhet och hantverk.

Ölsremma

Karta över lediga tomter i Ölsremma

Karta över lediga tomter i Ölsremma

6 byggklara tomter i Ölsremma
1019 kvm – 1493 kvm

ÖLSREMMA Det känns som man vill röra på sig när man kommer till Ölsremma. För det är så man välkomnas, av hallen Lindstorp och parken med tennisbana, boulebanor, fotbollsplan och lekpark. Här kan du också ge dig ut i vildmarken och möta tystnaden – bara myrens alla fåglar hörs. Bohestramosse som är en förlängning av Komosse ligger på Sydsvenska höglandet och klimatet har här en nordlig prägel. Perfekt för turskidåkning.


Publicerad den 25 januari 2016, senast ändrad den 28 oktober 2020