Studie- och yrkesvägledning

Hej!

Många pusselbitar som ska falla på plats...Pusselbitar

Mitt namn är Marie Hagström och jag arbetar som studie-och yrkesvägledare på Tranängskolan. Jag vägleder och hjälper dig som är grundskoleelev genom att informera i klassrummet, enskilda samtal, studiebesök på gymnasieskola mm, detta hjälper dig att planera din framtid och ger dig förutsättningar så att du kan göra ett så bra genomtänkt och medvetet val till gymnasieskolan som möjligt.

För att få den kompetensen får du i årskurs 7 och 8 information om olika utbildningsalternativ och yrken vilket bidrar till en tydligare bild om vad du vill göra i framtiden. I årskurs 9 har jag enskilda vägledningssamtal med varje elev inför gymnasievalet. Dessutom har jag hand om praoverksamheten.

Du som är elev eller vårdnadshavare är välkommen att kontakta mig om du/ni har frågor om t.ex. gymnasiet, praon, val av moderna språk eller kanske önskar du/ni boka ett möte för att bolla tankar, få information, sålla information inför ditt val av fortsatta studier.

Tidsplan för Tranängskolan VT 2020

Juni

  • Slutbetygen i åk 9 lämnas in till Gymnasieantagningen.

Juli

  • Omkring 1 juli är slutantagningen klar och beskedet finns på www.gymnasievalsjuharad.se. Logga in med personlig kod. Följ instruktionerna.
  • Sista svarsdagen på antagningsbeskedet är den 27 juli.

Publicerad den 11 januari 2016, senast ändrad den 8 maj 2020