Hemleverans av måltider

Tranemo kommun erbjuder, efter biståndsbedömning, distribution av kyld mat till boende i eget hem.

Lunchtallrik

Ansökan

Ansökan om matdistribution kan ske genom att ringa till kommunens växel och be att få tala med en biståndshandläggare.

Beslut om matdistribution enligt Socialtjänstlagen fattas av din biståndshandläggare. Om du inte är nöjd med beslutet har du rätt att överklaga.

Vad är det för mat?

Maten tillagas i Dalstorp och är portionsförpackad. Förpackningen är märkt med namnet på maträtten och vilken dag som är sista förbrukningsdag. Maten värms i förpackningen i mikrovågsugn (3-5 min) – gör några hål i plasten med en gaffel eller öppna ena hörnet på plasten innan du sätter förpackningen i mikrovågsugnen. Maten serveras med fördel på en tallrik. Du kan även värma maten i vanlig ugn med max 120 graders värme (15-25 min). Behöver du en mikrovågsugn kan du låna detta av kommunen. Du väljer maträtter från en matsedel med tio olika alternativ. Valet görs tre veckor före leverans och matsedeln lämnas till chauffören som levererar maten.

Hur mycket mat kan jag få?

Det är möjligt att välja olika antal portioner olika veckor, men du får max köpa sju portioner per vecka utan moms. Köper du fler läggs moms på i priset. Du anger i matsedeln antal portioner du vill ha av respektive maträtt.

Specialkost

Special- eller konsistensanpassad mat tillhandahålls efter behov och ska vara ordinerat av ansvarig sjuksköterska.

Hållbarhet

Den portionsförpackade maten är märkt med sista förbrukningsdag. Genom en speciell nedkylnings- och förpackningsprocess garanteras en hållbarhet på 16 dagar. Det är viktigt att kylskåpstemperaturen INTE överstiger +6 grader Celsius. Om du har högre temperatur riskerar matens hållbarhet att minska. Du ansvarar själv för att de eventuella maträtter som passerat sista förbrukningsdag slängs.

Kontaktuppgifter

Biståndshandläggare

Tranemo, Ambjörnarp, Sjötofta, Uddebo; 0325-57 62 30
Limmared/Länghemsområdet : 0325- 57 62 26 Dalstorpsområdet  och Mossebo: 0325-57 62 31

Kök

Dalstorpskolans kök: 0325-57 64 88 Matbilen/chauffören: 076-64 30 618


Publicerad den 1 augusti 2018, senast ändrad den 22 juni 2023