Frågor och svar Övrigt – Lilla soc på nätet

Hitta din fråga eller andra frågor som kan vara av intresse

Använd Sök (ctrl F) för att hitta det du är intresserad av. Klicka på knappen ctrl och F så kommer ett sökfält fram längst upp på sidan, där kan du sedan skriva in det ord som du letar efter i innehållet.

Frågor och svar

Frågor och svar från 2021

Smeknamn: Mimmi

Rubrik på fråga: Övrigt

Fråga: Har soc rätt att kräva att veta varför man inte kan komma på ett möte?

 

Svar:

Hej Mimmi,

 

Tack för din fråga. Nej, socialtjänsten kan inte kräva av dig att du ska ange orsak till varför du inte kan komma på ett möte, men det underlättar i kontakten om man kan vara öppen och ärlig med varandra.

Hälsningar Lilla soc på nätet


Smeknamn: Idiot

Rubrik på din fråga: Hittade piller på marken

Fråga: Hej. Jag hittade piller på gatan och dum som jag var så plockade jag upp dom, undrar nu var jag kan lämna in de utan att få konsekvenser. Skulle av ren nyfikenhet också gärna vilja veta vad det är, kan jag lämna in till polis?

Svar:

Hej Idiot

Vill du bli av med tabletterna anonymt går det att lämna in dem till apoteket som kommer ta hand om dem. Att få svar på vad det kan vara är däremot inget som vi kan ge ett svar på hur du ska gå tillväga. Kanske kan du kontakta polisen och fråga dem, men det är inte sannolikt att de kommer forska i vad de är för tabletter för att kunna ge dig ett svar.

Hälsningar Lilla soc på nätet

FRÅGA:

Om man gör en orosanmälan på internet. Kan man lita på de? Att de verkligen kommer fram?

Svar:

Hej Anonymt,

Tack för din fråga.

Om det finns en funktion för att lämna in anmälningar till socialtjänsten via Internet, ska detta ses som lika säkert som om du skickar anmälan i vanlig post.

Det kan dock vara bra att tänka på att det inte går att få någon bekräftelse på att anmälan har kommit in om du väljer att vara anonym.

Mvh

Lilla soc på nätet

Frågor som är inkomna i januari 2022

Fråga

Svar

Frågor som är inkomna i februari 2022

Fråga

Svar

Frågor som är inkomna i mars 2022

Fråga

Svar

Frågor som är inkomna i juni 2022

Ämne – övriga frågor

 

SMEKNAMN Utredningshem

 

Hej! Jag undrar om man kan säga nej till att bli placerad på utredningshem med min dotter som är 1 månad? Och vad skulle kunna hända om jag gjorde det?

 

Hej Utredningshem,

 

När socialtjänsten ihop med en förälder beslutar om att placera förälder och barn på utredningshem är det för att det finns en oro och att man som förälder eventuellt kan behöva någon form av stöd. Samtycker man som förälder inte till placeringen och säger nej till det behöver socialtjänsten överväga om oron är så stor att det föreligger grunder för åtgärder enligt Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Gör det de kan barnet komma att bli placerat utan förälderns samtycke.

 

Lilla soc på nätets tips är att du pratar med er handläggare om eventuella alternativ till utredningshem.

 

Hälsningar,

Lilla soc på nätet

 


Publicerad den 1 december 2021, senast ändrad den 22 juni 2022