Daglig verksamhet, arbete, sysselsättning

Händer som pysslar med något hantverk

Vad är daglig verksamhet?

Daglig verksamhet är till för dig, upp till 67 år och som saknar förvärvsarbete och inte går någon utbildning. Verksamheten är till stor del individanpassad och har förändrats mycket under de senaste åren då det är vanligt att brukarna är på flera olika arbetsplatser under veckan.

Målsättning

Inom daglig verksamhet skall alla bemöta varandra med hänsyn och respekt.
Vi stöttar och uppmuntrar varandra i vårt arbete.
Vi respekterar att vi är olika.
Vi ska vara ett föredöme på alla sätt.

Arbetssätt

Personal inom daglig verksamhet skall ha ett professionellt arbetssätt och ha god kunskap om olika funktionsnedsättningar.
Vi ska skapa en trygg miljö för alla oavsett funktionsnedsättning.
Vi ska föregå med gott exempel och vara goda vuxna.
Det ska vara kul att jobba inom daglig verksamhet.

Sysselsättning

Verksamheten skall sträva efter att bibehålla kunskap och vara utvecklande och stimulerande för den enskilde samt erbjuda sysselsättning inom olika områden.
Verksamheten ska bygga på den enskildes behov och förutsättningar.
Vi ska ha ett varierat utbud av verksamhet för att tillmötesgå olika behov.

Det finns följande former av daglig verksamhet i Tranemo:

  • Solgård 1, träning, musikcafé, bakning, promenader etc. Här finns även vår tidningsgrupp belägen som varje månad ger ut dagcenters tidning Gott och Blandat. Här gör man reportage, tar bilder, lägger in recept, knep och knåp och allt möjligt intressant. Lättare packningsarbete.
  • Solgård 2, skapande verksamhet som syr, väver och skapar alster under märket ”Design knåpa” som säljs i butik Värdefullt.
  • Solgård 3 är för ett fåtal individer som har stort behov av kontinuitet och lugn och ro. Här finns djur att ta hand om m.m.
  • Värdefullt, vår butik där vi säljer egentillverkade alster, second hand samt att del av verksamheten används som företagspark för att visa upp olika företag i kommunen.
  • Tranehallen, utför mindre uppdrag åt andra verksamheter, demonterar och lagar elprylar.
  • Företagsteamet, ompaketering och etikettmärkning åt NRI-koncernen.
  • Café nyfiket, här kan man beställa frallor och kakor på beställning från kommunens olika verksamheter,  t.ex i samband med möten i våra konferensrum.
  • Limac, här erbjuds legoarbete och arbete i secondhandbutik. För de individer som står lite närmare den öppna arbetsmarknaden.

Publicerad den 6 november 2015, senast ändrad den 21 september 2021

Kontakt