Funkisfestivalen

Årets FUNKISFESTIVAL kommer äga rum – onsdag 22 maj. För att delta på festivalen ska en ha anmält sig, detta görs genom din organisation/klass.

inför Funkisfestivalen

Onsdag 22 maj blir det Funkisfestival i Glasets hus Limmared!

Föreningen Kultur 1740 som verkar i Glasets hus anordnar tillsammans med Tranemo kommun för tredje året en Funkisfestival. Under festivaldagen är du som är inskriven i någon form av LSS-verksamhet välkommen att boka dig genom din skola eller organisation. Festivalen är gratis!

På Funkisfestivalen kommer du kunna prova olika instrument, se på hur det funkar att blåsa glas, och gå tipspromenad. Testa padel, basket, innebandy, fotboll, besöka bokbussen, prova-på-aktiviteter med RF SISU, handla av design Knåpa och vara med i Funkisshowen såklart! Eller bara titta på, alla deltar på sina villkor men tänk på att du ändå måste anmäla dig!
Väl på plats på dagen startar ni inne på Glasets hus där ni får festivalband, fikabuffé och guidning till de olika stationerna.

Inbjudan med möjlighet att anmäla sig skickas ut till LSS-verksamheter och särskolor i Tranemo, Svenljunga, Ulricehamn, Gislaved, Gnosjö och Borås kommuner under vecka 15. Inbjudan & anmälningsblanketten publiceras här under rubriken bilagor, med sista anmälningsdag, den 3 maj.

inför Funkisshowen

Under Funkisfestivalen i Glasets hus i Limmared finns den unika möjligheten att delta i Funkisshowen!

VEM KAN UPPTRÄDA PÅ FUNKISSHOWEN?
Funkisshowen är en scenshow som riktar sig till dig som är inskriven i någon form av LSS-verksamhet (i Tranemo, Svenljunga, Ulricehamn, Gislaved, Gnosjö och Borås kommuner), med möjlighet att uppträda enskilt såväl som i grupp inom musik, dans och teater.
Showen är helt gratis och alla är välkomna som publik!

NÄR ÄR SHOWEN?
Onsdag 22 maj.

VAR ÄR SHOWEN?
Showen är på Glasparkens utomhusscen. Scenen har tak och tillgänglighatsanpassad ramp, är ca 7,5 meter bred och ca 6 meter djup. Ljud och ljus finns på plats.

HUR ANMÄLER EN SIG?
Anmälningsblanketten till showen publiceras här under rubriken bilagor.

ÖVRIGA FRÅGOR
Har du en fråga så tveka inte på att höra av dig!

Funkisshowens program

Konferencier – Jonas Åman

9.30 Evelina Renfors
9.40 Emil Gustavsson
9.50 Lisa Johansson & Patrik Johansson
10.00 Hugo Johansson
10.10 Lina Andersson & Ulf Josefsson
10.20 James Eriksson
10.30 Marie johansson

10.35 ALLSÅNG med rörelse – Bogie Rock

10.45 Felix
10.55 Michael Mannicke
11.05 Alla Kan (Lisa, Patrik & Ulf)
11.25 Loan Phong Phan
11.30 Peter Lindberg

11.35 – 12.30 LUNCHPAUS

12.30 Casper Grenander
12.45 Wilma Johansson
12.55 David Jonsson
13.10 Freja Bold
13.20 Sanna Werner
13.30 Carolie Ryden
13.40 Amanda Larsson
13.50 Alla Kan + Åh vi med
14.05 Samuel Konow
14.15 Yngve Arvidsson

Praktiska frågor & tillgänglighet

För att delta på festivalen ska en ha anmält sig, detta görs genom din organisation/klass, mer information kommer inom kort.

BEHÖVER MAN ANMÄLA SIG?
Ja, vi behöver veta hur många som kommer för att kunna planera festivalen på bästa sätt. Vi behöver också veta om du/ni vill uppträda på showen för att planera programmet. För att delta på Funkisfestivalen fyll i anmälan, senast 3 maj och mejla den till kultur@tranemo.se

MAT
Fika och frukt bjuds alla deltagare på. Vill man ta med sig egen lunch går detta bra att äta på plats, ute i parken. För att äta i restaurangen ser vi gärna att ni förbeställer lunch på info@glasetshuslimmared.se

TOALETT
Handikappanpassad toalett finns inne på Glasets hus.

TILLGÄNGLIGHET
Glasets hus finns med i Tillgänglighetsdatabasen >>

ARRANGÖRER
Festivalen samarrangeras av Tranemo kommun och föreningen Kultur 1740 som verkar i Glasets hus.
Stöd av RF SISU, Sparbanken Tranemo, ICA Nära Limmared och Ardagh Group.

Anhörigträff

Under funkisfestivalen ordnar vi en anhörigträff med en föreläsning med Tommy Mäkelä. Tommy kommer att belysa perspektivet som medmänniska till personer med Aspergers syndrom och ADHD. Vi får följa med genom Tommy Mäkeläs liv; hans upp- och nedgångar och erfarenheter av samhället, medmänniskor och en mamma som kämpade för sin son.

Tommy berättar på ett inspirerande sätt om lösningar för att övervinna hinder och klara vardagen trots de svårigheter som hans funktionsnedsättningar innebär. Vi får också ta del av intervjuer med människorna som gjort skillnad och hur det kan vara att axla denna inte alltid så lätta roll!

Efter föreläsningen kommer anhörigstrateg Fatima Saidy och Eva-Karin Haglund att informera om det anhörigstöd som finns i Tranemo kommun samt finnas kvar för eventuella frågor. Alla är välkomna men föreläsningen riktar sig till anhöriga till personer med någon form av funktionsnedsättning. Glasets hus bjuder på kaffe och fralla.

När?
Onsdag 22/5 kl. 18:00

Var?
I Glasets Hus, Limmared

Övriga frågor
Har du en fråga så tveka inte
på att höra av dig!
Folkhälsostrateg – Julia Eriksson
julia.eriksson@tranemo.se
0733-05 98 48

Välkomna!


Publicerad den 1 mars 2023, senast ändrad den 20 maj 2024