Jimmy blir årets Kulturstipendiat, han prisas för sitt projekt som kommunpoet

Tranemo kommuns årliga kulturpris på 10 000 kronor tilldelas i år en individ som verkligen har gjort skillnad för invånarna i kommunen. Den värdiga pristagaren är en skicklig och kreativ skribent som har förvandlat invånarnas upplevelser till poesi.

Poeten Jimmy Alm

Genom sitt projekt, kommunpoeten, har pristagaren bidragit till att stärka gemenskapen och samhörigheten i Tranemo kommun. Med hjälp av sin förmåga att tolka och förmedla människors erfarenheter har Jimmy gestaltat kommunen och dess invånare.

Projektet har också bidragit till en ökad förståelse för samhället och dess mångfald. Genom att dela människors tankar, känslor och upplevelser har pristagaren öppnat upp för dialog och lärt oss att se och uppskatta det som gör Tranemo kommun speciellt.

Vi gratulerar årets kulturpristagare och ser fram emot att följa Jimmys fortsatta arbete inom det kulturella området.


Publicerad den 12 december 2023, senast ändrad den 12 december 2023