Pris till Föreningsledare och Unga föreningsledare 2023

Varje år vid kommunfullmäktiges sammanträde i december delas pris till föreningsledare och Unga föreningsledare ut. Nu är det klart vilka som får pris 2023. Syftet med priset är att uppmärksamma och uppmuntra förtjänstfulla föreningsledare som ett led i att utveckla kommunens föreningsliv. Två priser i varje kategori delas ut varje år och prissumman är 5 000 kr/ledare. Priset kan delas mellan två eller fler ledare och kan endast mottas en gång under sina verksamma år i föreningen.

Entrén till kommunkontoret

Stort grattis till årets pristagare!

I år har juryn som består av allmänna utskottet, sektionschef samhällsbyggnad samt fritidschef utsett följande pristagare:

2023 års pris till föreningsledare tilldelas

• Jan Larsson, Tranemo IF

Jan har varit föreningen trogen under hela sitt liv. Han började spela fotboll i ungdomslagen och fortsatte sedan i seniorlaget under lång tid. Han har varit ungdomsledare och är nu ordförande sedan många år tillbaka, styrelseuppdraget har han haft i över 40 år. Jan fungerar också som föreningens vaktmästare och är den som ser till att planer och omklädningsrum är i sin ordning för föreningens ungdoms- och seniorlag.

• Susanne Ljunggren, Länghems Basket

Susanne är navet i Länghems baskets ungdomssektion. Hon styr upp träningar, cuper och lovaktiviteter utan att blinka. Susanne ger av hela sitt hjärta och möter alltid barn och vuxna med värme. Susanne är en förebild för hur stor skillnad en enskild person kan göra. Allt Susann gör för barn och vuxna påverkar hela vår bys välmående.

2023 års pris till Unga föreningsledare tilldelas

• Aboulaye Nzeyimana, Abdou Hadji Mustafa, Esrom Kaslay och Ibrahim Nzeyimana, Limmareds IF

(delar på ett pris eftersom de är från samma förening)

I Limmareds IF finns fyra fantastiska unga ledare som under några år har varit med och tränat pojkar F-11, -12 och -13 år. Ledarna är goda förebilder för killarna i lagen både på planen och på fritiden med träningsflit och gott bemötande. Förutom att hjälpa till med träningar och matcher ställer de alltid upp och dömer matcher när det är brist på domare. De finns alltid tillgängliga för att hjälpa till med både det ena och det andra i föreningen. Ungdomarna har ett stort engagemang och är värda att uppmärksammas för sina fina insatser.

• Doresa Kela, Vilda Rylander, Tuva Rylander och Petronella Persson, Nittorps Byalag

(delar på ett pris eftersom de är från samma förening)

Varje sommar tar ungdomarna med glädje och engagemang emot 20-30 barn i åldern 5-10 år. Simskolan är en tradition sedan drygt 50 år tillbaka och syftet är att få barn att kunna simma utomhus och uppträda på ett bra sätt när man vistas vid vattnet. Doresa har varit ledare i 5 år, Vilda i 3 år, Tuva i 2 år och Petronella i 1 år. De ledare som har varit med några år lär upp nya ledare och dessutom går alla en veckolång utbildning hos Livräddningssällskapet. Simskolan är mycket uppskattad och är öppen för alla barn i Nittorp med omnejd.

 


Publicerad den 6 november 2023, senast ändrad den 6 november 2023