Sjuhärads kommuner flaggar på Ukrainas självständighetsdag

För att visa fortsatt stöd för Ukraina kommer alla Sjuhärads kommuner, i ett gemensamt initiativ, flagga med den ukrainska flaggan på landets självständighetsdag den 24 augusti. Strax efter Rysslands invasion av Ukraina gjorde Sjuhäradskommunerna gemensam sak, då Ukrainas flagga hissades i de kommunala flaggstängerna för att visa sympati och stöd för det ukrainska folket. – Nu vill vi visa att vi fortsatt står upp för Ukraina och flaggar gemensamt för att uppmärksamma deras trettioförsta självständighetsdag, säger Gustaf Olsson, kommunchef i Ulricehamns kommun som tillsammans med övriga kommunchefer i Sjuhärad initierat den gemensamma flaggningen.

Ukrainas flaggaUkraine - flag

I Tranemo kommun kommer vi varje vecka, på torsdagar, att hissa den ukrainska flaggan på torget utanför kommunhuset. Invasionen av Ukraina startade en torsdag, på det sättet fortsätter vi att visa vår sympati och stöd för det ukrainska folket.

Kommuncheferna i:

Bollebygds kommun
Borås kommun
Herrljunga kommun
Marks kommun
Svenljunga kommun
Tranemo kommun
Ulricehamns kommun
Vårgårda kommun


Publicerad den 23 augusti 2022, senast ändrad den 23 augusti 2022