Minister på besök i Tranemo

Det är hektiska tider att vara politiker, våra ministrar reser landet runt för att hinna besöka så många kommuner som möjligt innan valdagen den 11 september. Vi i Tranemo kommun hade igår, 15 aug, förmånen att få besök av Socialminister Lena Hallengren. Först besökte Lena våra nya lokaler för Daglig verksamhet. Sofia Kreutz guidade och berättade om de aktiviteter som finns för deltagarna.

Socialminister Lena Hallengren på besök i Tranemo

Torbjörn Georgsson, verksamhetschef berättade tillsammans med Jessika Josefsson om Trappstegsmodellen som från början var ett ESF-projekt men som nu är introducerad i verksamheten.

Två av deltagarna i Trappstegsmodellen var med och berättade om sina vägar till anställning och vilken skillnad det har blivit, inte minst ekonomiskt.

Familjecentralen som ligger vägg i vägg med daglig verksamhet var nästa stopp för ministern. Därefter hann Lena också med ett besök på vård- och omsorgsboendet Gudarpsgården.

-Detta är ett bra tillfälle för oss att både visa upp våra verksamheter men också att skicka med input från verkligheten, säger Eva-Karin Haglund (S). Vi lyfter fram både bra och mindre bra saker, fortsätter Eva-Karin.


Publicerad den 16 augusti 2022, senast ändrad den 16 augusti 2022