Har du fått ditt röstkort och ny vallokal?

Nu i dagarna börjar det trilla ner röstkort i brevlådor till alla som är röstberättigade i valen till riksdag, kommun och region den 11e september 2022. Vi har fått flera frågor angående vallokaler så därför önskar vi från valkansliet göra ett förtydligande;

Valmyndighetens logotyp

Tranemo kommun utgör ett valområde och varje valområde innehåller ett antal valdistrikt. Ett valdistrikt kan omfatta mellan 1000 och 2000 röstberättigade. Den befintliga valdistriktsindelningen i Tranemo kommun har gjorts om på grund av att tre valdistrikt hade för få röstberättigade. 8 valdistrikt har nu blivit 7.

Den största förändringen är att valdistrikt Tranemo Gudarp nu har gått ihop med valdistrikt Ambjörnarp-Sjötofta. Detta innebär att ni som bor i detta valdistrikt har er vallokal i Ambjörnarps Bygdegård. Även en del förändringar har skett för röstberättigade i Ljungsarp och Nittorp. Valdistrikt Tranemo Östra och valdistrikt Tranemo Västra har bytt vallokaler.

Läs noga på ditt röstkort var du ska rösta.

Och vi vill också passa på att uppmärksamma er på att oavsett var du bor eller vilket valdistrikt du tillhör ska kan du alltid förtidsrösta. Biblioteket på Centralen i Tranemo har öppet varje dag från onsdagen 24 aug till och med valdagen 11e september.

Eventuella rättelser på röstkortet görs av länsstyrelsen.

Glöm inte att rösta – din röst räknas!

Mer information om röstmottagningsplatser 


Publicerad den 19 augusti 2022, senast ändrad den 19 augusti 2022