Trygghetsdag enligt Medborgarlöftet

Den 27 april anordnades en trygghetseftermiddag för boende i Solgårdsområdet i Tranemo. Området är under omvandling, flera hus håller på att renoveras av Tranemobostäder och området är även en del av Polisens Medborgarlöfte.

Trygghetsdag_solgårdsområdet

På plats under eftermiddagen var Tranemobostäder, Hyresgästföreningen, Räddningstjänsten och kommunpoliserna. Från Tranemo kommun deltog trygghetssamordnare, folkhälsostrateg och personer från renhållningsverksamheten.

-Vi är gärna ute och pratar om vikten av att sortera sopor och ger tips och råd på hur du enklast kan gå tillväga, säger Kristina Nilsson, projektledare renhållningen. – Vi hade många trevliga samtal med besökarna och det har varit informativa och bra insatser av de deltagande aktörerna, säger Karin Eliasson, folkhälsostrateg.

Dagen avslutades med en föreläsning om ”Grannsamverkan i flerfamiljshus” som hölls av kommunpoliserna.

 

Några bilder från eftermiddagen

Trygghetssamordnare Stina tillsammans med kommunpolis Sven

Trygghetssamordnare Stina tillsammans med kommunpolis Sven

Räddningstjänst tillsammans med kommunpolis

Tack alla som var med och bidrog till en lyckad eftermiddag!


Publicerad den 5 maj 2022, senast ändrad den 5 maj 2022