Ministerbesök på Nexans

Anders Brolin och Anna HallbergAnders Brolin tillsammans med utrikeshandelsminister Anna Hallberg

Kommunstyrelsens ordförande, Anders Brolin träffade i onsdags utrikeshandelsminister Anna Hallberg vid ett besök på Nexans i Grimsås. Anders tillsammans med Lars Josefsson som är VD på Nexans, tog upp och diskuterade infrastrukturen i Tranemo kommun i allmänhet och tågstopp i synnerhet. Järnvägen via kust till kustbanan kommer att spela en allt viktigare roll i det fossilfria samhället. Även vindkraften diskuterades, där Tranemo kommun varit förutseende och följer den 10 år gamla vindbruksplanen som vi har i kommunen och vilken också kommer att ha en fortsatt stor betydelse när vi går för en ökad elektrifiering.


Publicerad den 28 april 2022, senast ändrad den 28 april 2022