Nominera till Årets Landsbyggare 2022!

Kan Årets Landsbyggare 2022 finnas i Tranemo kommun? Det tror vi!

Landsbyggaregalan 2022

Nomineringen till utmärkelsen är öppen och fram till den 17/1 kan du nominera en person, ett företag eller en förening som du tycker är drivande, nytänkande och vågar förverkliga drömmar på landsbygden!

Läs mer och nominera här: https://bit.ly/3IR5A2v

Årets Landsbyggare är en utmärkelse som syftar till att hylla modiga, envisa och energiska människor som bidrar till utveckling och inspirerar andra till att välja ett liv på landsbygden. Utmärkelsen delas ut inom ramen för ”Vi Landsbyggare Sjuhärad”, ett projekt som drivs av Leader Sjuhärad och finansieras av EU, staten och Sjuhärads kommuner.

Landsbyggaregalan och Årets landsbyggare 2022

Att skapa sitt eget liv på platsen där man vill leva. Att se möjligheterna och genomföra dem.

Att låta drivkraften och passionen styra och att dela den med andra. Det är att vara landsbyggare! Den 10 mars 2022 står landsbyggare i Sjuhärad i uppmärksamhetens centrum. Då går Landsbyggaregalan av stapeln och utmärkelsen Årets landsbyggare 2022 delas ut.

Landsbyggaregalan 2022 innebär att vi under en guldglittrande kväll lyfter fram personer som inspirerar och bidrar till utveckling av våra landsbygder. Under galan delas också utmärkelsen Årets landsbyggare ut som en hyllning till drivande, nytänkande, modiga och envisa människor som skapar en positiv attityd och/eller vågar förverkliga sina drömmar på landsbygden. Utmärkelsen delas ut i fyra kategorier:

 • Årets landsbyggare – Entreprenör
  Är nytänkande i sitt entreprenörskap. Samverkar aktivt med andra och driver en hållbar verksamhet. Är en god förebild för andra entreprenörer och skapar jobb.
 • Årets landsbyggare – Förening
  Bidrar till bygdeutveckling och ökar bygdens attraktivitet. Är nytänkande i föreningsarbetet och samverkar aktivt med andra.
 • Årets landsbyggare – Attityd
  Förändrar attityden till landsbygden på ett positivt sätt och visar på möjligheterna som landsbygden erbjuder.
 • Årets unga landsbyggare (16–30 år)
  Vågar tänka nytt, bidrar till bygdeutveckling och samverkar aktivt med andra.

Nomineringsperiod 14 december – 17 januari

Alla är välkomna att, fram till den 17 januari 2022, nominera en eller flera personer, företag och/eller föreningar till ovanstående kategorier. Nomineringsformuläret finns här:

Nominering till Årets landsbyggare 2022

Landsbyggaregalan, en del av Vi Landsbyggare Sjuhärad

Landsbyggaregalan och utmärkelsen Årets landsbyggare utgör delar i projektet Vi Landsbyggare Sjuhärad som drivs av Leader Sjuhärad och finansieras av EU, staten och Sjuhärads kommuner. Information om projektet finns på www.landsbyggare.se.

 


Publicerad den 27 december 2021, senast ändrad den 27 december 2021