Närhälsan i Tranemo samarbetar med Tranemo Gymnasieskola när det gäller vaccinering

I samarbete mellan vårdcentralchefen och skolsköterskan på Tranemo Gymnasieskola har det gått ut erbjudande till samtliga elever på ungdomsgymnasiet samt SFI, om möjlighet till en första dos av vaccin för covid-19. De som har anmält sitt intresse har fått en tid hos Närhälsan under måndag förmiddag den 30 augusti.

Tjej som visar tummen upp efter vaccinering

– När jag såg att det skulle vara möjligt att få vaccin så kontaktade jag skolchef Thomas Åman, och erbjud en möjlighet att vaccinera de elever på Tranemo Gymnasieskola som önskade vaccinering, säger Sonja Nilsson, vårdcentralchef på Närhälsan i Tranemo.

Eftersom vårdcentralen har vaccinerat under vår och sommar och har ett fungerande system för vaccinering med tillgång till läkare, sjuksköterskor och annan utrustning som kan behövas om patienten uppger ex allergi, så sker vaccineringen på vårdcentralen.

Om det finns elever som inte kan på måndag så är det möjligt att få en annan dag och tid istället.


Publicerad den 26 augusti 2021, senast ändrad den 26 augusti 2021