Kommunpoliserna varnar

Åldringsbrotten ökar i region väst. Ofta är det våra äldsta personer i samhället som blir uppringda av en person som utger sig för att vara polis, ringa från bank eller någon säkerhetsavdelning. Personen påstår att kort behöver bytas eller att uttag skett på målsägandens kort. Målsäganden ombeds att lägga bankkortet i ett kuvert och överlämna det till en person som kommer att besöka målsäganden. I vissa fall ombeds även målsäganden att lägga allt sitt guld i en påse.

Polisbilar

Det finns också fall där man utgett sig att ringa från banken och att en låneansökan har beviljats och att man därför ska logga in med sitt Bank-id.

Får du eller någon som du känner liknande besök eller samtal är det att betrakta som ett pågående brott – ring 112.

Det finns en ökad medvetenhet gällande dessa brott och vi är generellt bra på att genomskåda denna brottslighet och avslutar samtalen snabbt men tyvärr är ändå många av våra äldre väldigt utsatta i frågan om den här typen av brottslighet.

Kom ihåg att polisanmäla och logga aldrig in med ditt Bank-id på annans begäran och släpp heller inte in okända människor i bostaden.


Publicerad den 2 december 2020, senast ändrad den 2 december 2020 av