Världsdagen för psykisk hälsa 10 oktober

Världsdagen för psykisk hälsa infaller den 10 oktober varje år. Den instiftades av World Federation for Mental Health 1992 och är till för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

En människa som står på en trappavsats.Person i trappa.

Världsdagen för psykisk hälsa vänder sig till alla men särskilt till dig som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, erfarenhet som närstående eller möter personer med psykisk ohälsa i ditt arbete.

Här kan du gå in och läsa om den på Folkhälsomyndighetens sida, Sveriges partner till WHO. I år är det särskilt fokus på psykisk hälsa och pandemin covid-19. Folkhälsomyndigheten har publicerat en sammanställning över studier som gjorts på området.

WHO:s hemsida finns mer att läsa men titta gärna på denna film framtagen av WHO.

Inom kommunen har vi stödet personligt ombud. Det finns också stöd att få om du känner du dig nedstämd, stressad eller orolig på ett sätt som påverkar ditt liv hos Närhälsan eller föreningar som Riksorganisationen Mental Hälsa.


Publicerad den 9 oktober 2020, senast ändrad den 9 oktober 2020