Prestigepris till medarbetare i Tranemo kommun

Torbjörn Georgsson, verksamhetschef inom omsorgen, har fått Sydvästenpriset. ”Otroligt kul och hedrande. Det är självklart att det känns lite extra i hjärtat att få bli uppmärksammad av medarbetare”, säger Torbjörn Georgsson.

Person står framför en tegelvägg

Det är Centrum för välfärdsstudier vid Högskolan i Borås som ligger bakom priset. Tanken är att uppmärksamma och premiera chefer som medvetet och engagerat verkar för ett långsiktigt, kvalitativt och strategiskt ledarskap.

  • Vad är bra ledarskap för dig?
    – I grunden tror jag det handlar om se varje människa och ta vara på dennes kompetenser och se olikheter som en framgångsfaktor. Jag tror på ett ledarskap där det är tillåtet att misslyckas och att skapa en arbetsmiljö med trivsel, trygghet och utvecklingsmöjligheter.
  • Vet du vem som har nominerat dig?
    – Ja, det är medarbetare inom daglig verksamhet och verksamhetsledare inom funktionsnedsättning.
  • Priset består av diplom och en prissumma på 12500 kronor. Vad ska du göra med dina priser?
    – Jag har inte tänkt något på detta, utan njuter av känslan av att jag har medmänniskor som uppskattar det jag gör. Men självklart ska det ju firas tillsammans  på något sätt med alla inblandade. Smörgåstårta och bubbel är väl en självklarhet, tycker jag!

Priset finansieras av Västra Götalandsregionen och består av ett diplom, en prissumma på 50 000 kronor samt en sydväst.

En jury, bestående av representanter från näringsliv, offentlig verksamhet och från Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, utser pristagare. Priset delas ut den 15 oktober på Högskolan i Borås.

I år var det rekordstort intresse för priset och 23 nomineringar kom in. I juni kom juryn fram till att priset bör tilldelas fyra chefer som får dela på prissumman 50 000 kronor.

– I år var det ovanligt många och mycket kompetenta chefer som nominerades. Det har därför varit mycket grannlaga för juryn att utse vinnare och arbetet har därför tagit ovanligt lång tid med intervjuer och andra källor, säger Margareta Lundberg Rodin, som sitter i juryn för Sydvästenpriset.

Noterbart är att det här är andra gången som vi i Tranemo kommun har en vinnare i våra led. 2016 vann Catarihna Petersson, verksamhetschef, priset när det delades ut för första gången.

Del av motiveringen: ”Genom att se varje deltagare och varje personal samtidigt som han ser till hela verksamheten för att brukarna ska utveckla sin fulla potential.”


Publicerad den 18 september 2020, senast ändrad den 1 oktober 2020 av