Interaktiv karta för Tranemo – klicka dig fram till var det finns lediga tomter

Var det finns lediga tomter att bygga hus på, vilken mark som är strandskyddad och var det finns förskolor. Det är en del av allt som går att få fram i den interaktiva kartan över Tranemo kommun. Du hittar kartan i toppmenyn på vår hemsida.

Skärmklipp från Tranemo kommuns hemsida

I den nyligen framtagna i kartan kan du bland annat hitta förskolor, lekplatser, elljusspår, badplatser och ledig mark. Du kan till exempel se vilka skolor och äldreboenden som finns i närheten av din bostad.

I kartan går det att söka på fastigheter eller adresser. Kartan är interaktiv på det sättet att du kan välja vad du vill visa och klicka dig vidare för att få mer information om det du är intresserad av.

Webbkartan är ett bra verktyg för de som funderar på att flytta till kommunen då personerna kan se var de kommunala verksamheterna finns. Kartan kan även vara till stor hjälp för befintliga kommuninvånare som vill söka information om vår verksamhet.

– Vi vill gärna att kartan utvecklas för att på bästa sätt uppfylla kommuninvånarnas behov av information och tar därför gärna emot synpunkter, säger Kristina Ankarbranth, GIS-samordnare på Gislaveds kommun.

  • Vad är den största utmaningen när en ingenjör gör en sådan här karta?

– Det är både en utmaning och en möjlighet med denna typen av projekt. Det ger oss möjlighet att skapa nya kontakter och att involvera kommunens förvaltningar i arbetet med kartor och GIS. Den tekniska utmaningen i ett projekt som detta är mindre än utmaningen att få in informationen, säger Kristina Ankarbranth.

Samarbetet mellan Tranemo kommun och Gislaveds kommuns kart- och mätenhet har pågått sedan 1 januari 2020. Ett av uppdragen har varit att ta fram en interaktiv karta med information om Tranemo kommunen och vår service.


Publicerad den 31 augusti 2020, senast ändrad den 31 augusti 2020 av