Digitala aktiviteter på kommunens boenden

YetiTablet som är en stor skärm fungerar precis som en mobiltelefon, den hjälper till att skapa en meningsfull tillvaro för personer med funktionsnedsättning. Användarna kan exempelvis teckna på egen hand, spela olika spel, ha gemensamma frågesporter och musikquiz samt genomföra digitala resor till fjärran länder eller hembygder med hjälp av Google Earth eller fotoarkiv. Man kan även utveckla motoriska färdigheter eller träna hjärnan genom att öva upp minne och uppfattningsförmåga.

Personal på Hjälmå testar den nya digitala skärmen

– Alla är mycket glada över detta och ser en fantastisk möjlighet till aktivering, speciellt nu under coronatid, säger Maria Wichers, utvecklingsledare omsorg.

YetiTablet har installerats på Ängslyckan i Grimsås (korttids för funktionshindrade barn och ungdomar) samt på våra tre vård- och omsorgsboende inom äldreomsorgen, Glimringe, Gudarpsgården och Hjälmå.


Publicerad den 29 juni 2020, senast ändrad den 29 juni 2020

Kontakt