6 400 take away-luncher till gymnasieelever på fem veckor

Gymnasieelever i Tranemo har sedan slutet av april kunnat hämta take away-lunch från restauranger. Det är 15 matserveringar som deltar och under de fem första veckorna hämtades totalt 6 400 luncher.

kycklingsallad

– Intresset från eleverna är stort och vi ser att omkring 70 till 80 procent av eleverna nyttjar erbjudandet. Omkring 60 till 70 procent av luncherna hämtas ut, säger Manda Schillerås, näringslivskoordinator.

De två pizzeriorna Stella och Pangea i Tranemo har haft omkring 300 luncher per vecka och Limmareds värdshus ligger på 150 take away-luncher per vecka.

Satsningen på take away-luncher gjordes för att gymnasieeleverna har haft distansundervisning sedan mitten av mars och då inte haft möjlighet att äta i skolmatsalen.

– Vi vill säkerställa att våra gymnasieelever får möjlighet till en lagad lunch per dag och samtidigt är det ett sätt för oss att stötta den lokala restaurangnäringen i kommunen, sa en enad krisledningsnämnd när förslaget presenterades.

I krisledningsnämnden ingår Tony Hansen, S, Lennart Haglund, C, och Eva-Karin Haglund, S.

Gymnasieeleverna har fått en personlig QR-kod som är aktiv mellan klockan 11.00-14.00, måndag till fredag. Varje elev kan hämta upp till fem luncher per vecka och det är möjligt att hämta ut luncher i förväg. Varje lunch får kosta upp till 84 kronor.

– Restaurangerna är över lag väldigt nöjda. Det har varit lite småfel och felmeddelanden gällande QR-koder ibland men det har löst sig bra, säger näringslivskoordinator Manda Schillerås,


Publicerad den 4 juni 2020, senast ändrad den 3 juni 2020 av