Snabbutbildning till arbete inom omsorgen

Ett 20-tal personer har fått en snabbintroduktion till arbete inom äldreomsorgen och funktionsnedsättning i Tranemo. Introduktionen är en förberedelse inför ett eventuellt covid-19-utbrott inom omsorgssektionen.

äldre hand och ung hand

– De nyutbildade personerna kan då göra arbetsuppgifter som ordinarie personal kan komma att behöva prioritera bort men det är oerhört viktigt att arbetsuppgifterna ändå utförs, säger Erika Torin, enhetschef inom omsorgssektionen.

Deltagarna har fått en introduktion i Tranemo på fyra timmar där de bland annat har utbildats i personlig vård och basal hygien.

Förutom den teoretiska utbildningen fick deltagarna gå bredvid ordinarie personal under fyra till fem dagar.

– Arbetsuppgifter som kan bli aktuella för de nyutbildade är desinfektion av tagytor, rengöring av hjälpmedel och tvätt av kläder, säger Erika Torin.

Intresset för att gå utbildningen var stort och bemanningsenheten valde efter intervjuer ut de personer som har fått gå utbildningen.

Deltagarna kommer från både Tranemo och  Svenljunga kommuner. Studenter och personer som för tillfället står utanför arbetsmarknaden är exempel på grupper som har gått utbildningen.

Det var Nena Stamenkovic, enhetschef, Erika Torin, enhetschef, Lena Karlsson, verksamhetsledare och Katri Ljungquist, verksamhetsledare, som höll i utbildningen i mitten av maj.


Publicerad den 18 maj 2020, senast ändrad den 18 maj 2020 av