Nya e-tjänster i Självservice

Vi försöker hela tiden göra det enklare och bättre för dig som kommuninvånare i dina kontakter med kommunen. Denna veckan har vi lagt ut två nya e-tjänster, den ena är för dig som studerar på högskola och pendlar regelbundet och den andra är för dig som vill söka bidrag för kulturarrangemang.

En tjej med sin mobiltelefonFeriearbetare kan i sommar jobba inom det privata näringslivet.

Pendlar du till högskolan?

Nu kan du söka om bidrag för resekostnader vid högskolestudier med hjälp av en e-tjänst. Studerar du heltid på högskola, är bosatt och skriven i Tranemo Kommun och dagpendlar till högskoleorten? Då kan du ansöka om att få rabatterade bussresor. Rabatten är på 50 % av kostnaden för periodkort och 25% om du har ett Regionen runt kort. Bidrag ges för varje termin. Samla ihop dina kvitton och skaffa ett för terminen giltigt registreringsintyg från din högskola och gör sedan ansökan i e-tjänsten. För höstterminen 2019 är ansökan möjlig att göra fram till den 30 januari.

Ansökan om bidrag för kulturarrangemang

Alla som vill arrangera ett offentligt kulturarrangemang i Tranemo kommun kan söka om ekonomiskt bidrag. Det är inte enbart föreningar som kan söka. Det är arrangemangets innehåll som bedöms oavsett om det är en privatperson, förening eller annan organisation som står bakom. Från och med 7 januari finns det en e-tjänst där du kan göra din ansökan om bidrag. Ta gärna kontakt med kommunen om du har frågor under ansökningsprocessen eller vill prata om ditt projekt. Läs mer om vad som gäller för att söka kulturarrangörsbidrag på www.tranemo.se/kulturarrangorsbidrag där hittar du också kontaktuppgifter.


Publicerad den 9 januari 2020, senast ändrad den 10 januari 2020