Våra 25-årsjubilarer uppvaktade – Glasparkens utvecklingsgrupp prisades

Vid kommunfullmäktiges möte den 9 december uppvaktades medarbetare och politiker som har varit i kommunens tjänst i 25 år. Även ledar- och kulturstipendier delades ut. De som har vunnit SM under året uppmärksammades och Medborgarpriset gick till Glasparkens utvecklingsgrupp.

Representanter från Glasparken

Ledarstipendiater

Sofia Sundqvist Provén, Länghems ridklubb
Elin Larsson, Ambjörnarps vattenskidklubb
Fredrik Gustavsson, Ambjörnarps vattenskidklubb

Motivering:

Elin Larsson och Fredrik Gustavsson: För deras fantastiska ungdomsarbete i Ambjörnarps vattenskidklubb. De har under många år byggt upp ungdomsträningen till att idag vara en av landets största träningsgrupper i vattenskidor. Duon lägger otroligt mycket tid och kraft på vattenskidskola och ungdomsträningar varje vecka. När det inte är ungdomsträning är de drivna i styrelsearbete, tävlingar och annat arbete i klubben. Elin och Fredrik är urtypen av engagerade idrottsledare som alla föreningar behöver för att fungera.

Sofia Sundqvist Provén: Hon har varit med hela resan från ungdomssektion och idag kassör och gör ett värdefullt jobb i vår förening. Hon har alltid brunnit för och är en förebild för våra barn och ungdomar och varit drivande vad gäller vårt ridlekis och ridläger.

Ledarstipendiater – unga ledare

Kevin Coomer, Tranemo Kuniba Kai Karateklubb
Emma Nors, Tranemo gymnastikförening

Motivering:

Kevin Coomer: Har under de senaste åren ansvaret för barnträningar samt tävlingsträning. Kevin är även tävlingssamordnare för klubben. Kevin tränar på egen hand flera timmar i veckan och är en stor förebild för barnen, han håller även i vuxenpass. Det senaste året har Kevin tagit många medaljer på stora tävlingar i U18 samt seniornivå. Kevin är en fin förebild till alla barnen.

Emma Nors: Emma började som ledare i Tranemo gymnastikförening hösten 2014 och är nu huvudledare för sjätte året. Emma visade från allra första början sina ledaregenskaper och sin ödmjukhet. Hon visar stort intresse och engagemang inte bara i sin egna grupp utan även i föreningen i stort. Vid föreningens arrangemang, såsom tävlingar och uppvisningar ställer hon alltid upp och hjälper till. Emma är engagerad i sin ledarroll. Hon är lugn, stabil och trygg vilket gör henne till en fin förebild för barn och ungdomar i vår verksamhet.

Svenska mästare

Per-Christian Nygren, Kinds GK samt Borås CK
Peter Svensson, Ambjörnarps vattenskidklubb
Ingemar Persson, Ambjörnarps vattenskidklubb
Rasmus Lidén, Tranemo cykelsällskap
Björn Bylin, Ambjörnarps vattenskidklubb, saknas på bilden

Medborgarpriset – Kommunutveckling

Glasparkens utvecklingsgrupp, här represterade av José Hernandez, Ann-Sofie Edvardsson, Jessica Josefsson och Anna-Karin Claesson.

Motivering:

Glasparkens utvecklingsgrupp har på ett beundransvärt sätt omvandlat vision till verklighet och ord till handling i sitt arbete med att planera, samla in pengar och genomföra byggandet av glasparken i Limmared. Ett otroligt engagemang har visats i detta, inte bara för utvecklandet av Limmared utan för hela kommunens utveckling och stärkandet av Tranemo kommuns varumärke som besöksmål.

25-årsjubilarer

Raija Björkström, undersköterska, Malin Josefsson, undersköterska, Jessica Sandström, undersköterska, Mattias Henningsson, lärare, Anders Lindrot, vaktmästare, Anna Gotting, lärare, Gitte Olsson, vårdare, Ulla Andersson, lärare, Per Ambjörnsson, planeringsledare, Monica Hessmer, ekonomibiträde, Lars Weiner, lärare, Anita Larsson, ekonomibiträde, Katarina Borg, exploateringsekonom, Anette Öst, lärare, Marie Mattsson, lärare och Rose Torkelsson, politiker.

Kulturstipendiater

Tommy Petersson
Örjan Granning
Björn Bergsten, saknas på bilden.

Motivering:

För en mångårig och gedigen konstnärlig gärning med oräkneliga volontärtimmar, konstverk som berört oss, roat oss och oroat oss, tilldelas årets Kulturstipendium Örjan Gramming, Tommy Petersson och Björn Bergsten.


Publicerad den 9 december 2019, senast ändrad den 11 december 2019 av