Kulturchefen hittade nyckeln i sjön

Sommarfinalen i Tranemo blev välbesökt och intresset kring Centralenbygget var stort. Det brassades käk av den blivande krögaren, spelades musik, visades bilder av gamla Tranemo, informerades om smarta kartan, lokala producenter visade upp sig och inne på bygget kunde nyfikna invånare gå guidade turer. Utanför stod bokbussen med VR-visningar, sagoläsningar och levande sagofigurer.

Bad i Tranemosjön

När det var dags för kistöppning av landart-verket Skatten i Tranemo saknades nyckeln. Alla besökare hjälpte till att leta, den hittades till slut av kulturchefen och konstnären Agust Helgason ute i sjön.

Inne på storgatan bland öppna butiker, hoppborgar och hinderbanor avslutades sedan dagen med bykampen mot Svenljunga och Tranemo fick sin revansch. Svenljunga dock tog hem årets seger på poängskillnad.


Publicerad den 11 september 2019, senast ändrad den 11 september 2019