Årets Turismprofil Boråsregionen är utsedd

Idag, torsdag den 27 september firas World Tourism Day runt om i världen och i samband med detta delas priset Årets Turistprofil Boråsregionen 2018 ut. Vi säger stort grattis till Pehr Zethelius, ägare av Torpa stenhus, ”som genom sitt engagemang, målmedvetenhet och driv gjort Torpa till ett av Boråsregionens populäraste besöksmål.”

Per Zethelius och Susann Gustafson

Turismens dag firas i Boråsregionen med att uppmärksamma vinnaren av utmärkelsen Årets Turistprofil. FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen liksom att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Årets Turistprofil i Boråsregionen 2018 är Pehr Zethelius och Charlotta Karlsson, Torpa stenhus. Det är turistorganisationerna i Boråsregionen, i samarbete med Borås Tidning och Ulricehamns Tidning, som utser Årets Turistprofil. Priset går till person, företag, organisation eller förening som genom sin gärning utvecklat turismen i Boråsregionen.

Juryns motivering:

”Årets vinnare visar hur en stark och målmedveten satsning kan utveckla en verksamhet. Genom idogt engagemang och med en noggrannhet och känsla för vad historien förtäljer och vad en besökare vill uppleva, har stenhuset nu vuxit till en spännande upplevelse och en historisk vandring genom flera århundraden. Miljön levandegör en tid som vi idag endast kan läsa om i böckerna. Lägg därtill de tre Medeltidsdagar som anordnats de senaste åren, då hela området blir en enda stor skådeplats med allt från riddare till Tornerspel och medeltida hantverkare, ett gratis evenemang för såväl ung som gammal. Förutom stenhuset, boende av hög klass, café- och restaurang, finns här hjorthägn, gårdsbutik, hantverksbod…och slottsspöken- olika komponenter som lockar olika målgrupper och skapar en intressant helhet.
Inget av ovanstående hade varit möjligt utan det engagemang, den kraft och energi som Pehr och Lotta lägger ner i verksamheten varje år- och detta genererar inte bara fler besökare och ett ökat upplevelsevärde på Torpa utan spiller av på hela Tranemo kommun och Boråsregionen.”


Publicerad den 27 september 2018, senast ändrad den 27 september 2018