Öppet hus och avtackning för Crister Persson

Idag torsdag den 19 april har vi öppet hus och avtackning för Crister Persson som är kommunstyrelsens vice ordförande. Från och  med 1 maj slutar han sina uppdrag som politiker i Tranemo kommun. Platsen i kommunfullmäktige och i SÄRF (Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund) kommer han dock att fortsätta att ha kvar och till valet i höst hittar ni även Crister på Centerpartiets lista men då lite längre ner.

Crister Persson hälsar på en av sina gäster vid Öppet hus

I nästan 30 år har Crister varit politiker i Tranemo kommun, efter att ha haft uppdrag som ordförande i både kommunfullmäktige och i bildningsnämnden tog han 2006 över ordförandeklubban i kommunstyrelsen och var sedan kommunstyrelsen ordförande i nästan 11 år. Utvecklingen kring uppdraget som KS ordförande har varit enormt, framförallt när det gäller samarbeten och samverkan i olika former, både inom Västra Götalandsregionen och utanför, säger Crister. Det är viktigt med samarbeten, framförallt för en liten kommun som Tranemo, jag tror på de möjligheter som det ger en liten kommun, fortsätter Crister.

Ända från första dagen har det varit roligt att gå till jobbet, det har varit stimulerande att träffa människor, jag har hela tiden lärt mig nya saker, säger Crister. Jag är glad att ha fått möjligheten till det här arbetet, även om det har varit mer eller mindre en livsstil. Det finns hela tiden förväntningar om tillgänglighet och tekniken bidrar till möjligheter, jag tror och tycker att det är viktigt med hög tillgänglighet, framförallt när man har den rollen som en politiker har, säger Crister.

Alla de människor jag har lärt känna under åren kommer att bli den största saknaden, tror Crister. Det blir en annan social situation när jag blir ledig men jag gillar att se framåt och inte titta så mycket på det som har varit och jag tror på framtiden, det har jag alltid gjort, fortsätter Crister.

Det har varit fantastiska år och jag känner mig nöjd, efter 20 år i kommunstyrelsen känns det helt rätt att lämna, säger Crister med ett leende på läpparna.

Nu väntar en lång och härlig sommarledighet för Crister som ska fundera på vad som ska hända härnäst. Det finns en del förfrågningar men en sak är Crister helt säker på och det är att han kommer tänka igenom det mer än en gång innan han hoppar på några större uppdrag. Kanske blir sommaren så fantastisk att den får fortsätta lång tid framöver.

Vad som än händer önskar vi Crister stort lycka till och tackar för dessa nästan trettio år som politiker i vår kommun.


Publicerad den 19 april 2018, senast ändrad den 19 april 2018