Fem sommartips i Tranemo kommun

I Tranemo kommun finns massor av besöksmål och aktiviteter att ta del av hela sommaren. Nedan listar vi fem tips. Fler besöksmål, sevärdheter och aktiviteter hittar du på vår turistsida.

Sommartips 2018Sommartips 2018

Vattenskidåkning i Ambjörnarp

Testa dina färdigheter på vattnet och år vattenskidor på Skogssjön med Ambjörnarps vattenskidklubb. Klubben är öppen hela sommaren och på följande tider finns det alltid båtförare och instruktörer.

Båtförartid måndag, tisdag, torsdag 18.00 – 20.00
Båtförartid Söndag 14.00 – 16.00
På måndagar har ungdomar företräde.

Mer information finns på Ambjörnarps vattenskidklubbs hemsida.

Dressincykling mellan Ambjörnarp och Sjötofta

Upplev den vackra naturen på den gamla järnvägslinjen mellan Landeryd och Falköping på en dressin. Vi kan rekommendera ett stopp vid Holmåkrasjö 4 km söderut. Ett annat tips är att du kan boka in en fikakorg i samband med du bokar dressinen. Dressiner hyr du på Ambjörnarps Cafe & Byakrog tel. 0325-602 04 eller 0705-86 57 33. Bokningen är öppen mellan klockan 09:00-16:00

Mer information finns på deras hemsida.

Paddla kanot i Nittorp

En familjevänlig dagstur utan besvärliga lyft. Utforska omgivningarna från en kanot och njut av naturen. Välj att paddla mellan 7, 10 eller 15 kilometer.

Mer information finns på deras hemsida.

Tidsresa till 1700-talet i Mossebo

Välkommen att besöka en unik upplevelse för dig som gillar historia, andlighet, trädgård, hembakt fika eller bara vill ta det lugnt en stund. Boka en guidning och ta del av historien om Joseph Hansson och Mossebo Stom.

Mer information finns på deras hemsida.

Björnhyltans trädgård

Här kan du njuta av den underbara miljön i växthusets livsrum, dofta i örtagården och bland blommorna, vandra kulturstigen, under säsong köpa grönsaker i gårdsbutiken och inspireras av odlingar, utställningar och samlingar.

Välkommen att uppleva ekologi i praktik!

Mer information finns på Björnhyltans hemsida.


Publicerad den 13 juni 2018, senast ändrad den 13 juni 2018