25 nov – Orange Day

Tranemo kommun hissar en orange flagga på Forumtorget för att uppmärksamma Orange Day.

Orange bakgrund med texten Orange week - en vecka fri från våld

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

25 november – Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999.

Orange Day kampanjen startades år 2008 av FN:s dåvarande generalsekreterare. Världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.

Tranemo kommun har under hela Orange Week haft olika aktiviteter och den 25 november, på Orange Day vill vi uppmärksamma dagen genom att hissa en orange flagga. Flaggan är sydd av daglig verksamhet och hissas på Forumtorget. Manifestationen är en del i att uppmärksamma våld mot kvinnor – ett folkhälsoproblem och brott mot mänskliga rättigheter som sträcker sig över lands-, klass- och åldersgränser.

Är du eller någon i din närhet utsatt för våld? Det finns hjälp att få!

IFO Mottagningsenheten: 0325 – 57 62 10
Utväg Södra Älvsborg: 070 716 09 29
Kvinnojouren i Mark: 0320 351 51


Publicerad den 24 november 2023, senast ändrad den 24 november 2023