Snart kan en ny bro i Uddebo bli verklighet

Nu är upphandling klar och Veidekke är det företag som har fått uppdraget att se till att en ny bro kommer på plats i Uddebo. Projekteringsarbetet är igång och om det är möjligt beroende på hur vädret blir i vinter så är planen att den nya bron ska vara på plats någon gång i början av 2024.

Bro i Uddebo rasat och ska tas bort med hjälp av lyftkrn

I dagsläget vet vi inte vilken typ av bro det kommer att bli eller hur den kommer att se ut, detta är något som visar sig när projekteringsarbetet är klart, säger Henrik Johansson som är områdeschef för infrastruktur på Tranemo kommun. Det vi vet är att det ska vara en bro som går över Assman, den ska vara 3 m bred och får inte kosta mer än budgeterat 8 miljoner kronor, det är de riktlinjer som var med i upphandlingen och som Veidekke har att förhålla sig till, säger Henrik.


Publicerad den 28 april 2023, senast ändrad den 28 april 2023