Joachim Nyberg tilldelas kulturpriset 2021

Kulturstipendiat Joachim Nyberg tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anders Brolin i lokalen 3 TrapporKommunstyrelseordförande Anders Brolin (th) överlämnar blommor till Joachim Nyberg.

Tranemo kommuns kulturpris 2021 tilldelas Joachim Nyberg

Beslutsmotivering
Under de senaste tio-femton åren har pristagaren arbetat ideellt på kulturföreningen Tre Trappor Upp, en eldsjäl som brinner för musik och det lokala musiklivet i Tranemo kommun. Han har utvecklat den lokala musikscenen och med passion förstärkt föreningen med nya medlemmar. Med sitt fantastiska bemötande har pristagaren tagit emot musiker och artister från när och fjärran som sprider ordet om Tranemo kommun som en plats där kulturen blommar.

Joachim säger att när han informerades om Kulturpriset, blev han förvånad och givetvis stolt och glad. Han ser inom en framtid att föreningen får in fler kulturengagerade ungdomar.

Joachim har nyligen gått en utbildning i Livestreaming som ska nyttjas framöver för att sprida kulturevenemang och göra dem tillgängliga för fler.

Joachims son var med när samtalet om priset kom. När luren var pålagd utbrast han: Pappa, nu kan du köpa precis vad du vill! Du kan till och med köpa ett Coronatest!


Publicerad den 10 november 2021, senast ändrad den 10 november 2021