Julklapp som ger stöd till det lokala näringslivet

Alla anställda i Tranemo kommun får en julklapp värd 1000 kronor. Kommunstyrelsen har fattat beslutet och ser att julgåvan har två syften, dels att visa uppskattning till de anställda, dels att stödja det lokala näringslivet under coronakrisen.

julklappar under granen

– Vi vill visa vår uppskattning till alla anställda för det arbete man hittills gjort under året i rådande coronasituation och på detta viset kommer också vårt lokala näringsliv att gynnas på ett positivt sätt, säger Tony Hansen (S), kommunstyrelsens ordförande.

I måndags den 19 oktober, fattade en enig kommunstyrelse i Tranemo kommun beslut om att ge en julklapp till alla anställda. Julgåvan kommer att bestå av en form av värdecheckar på 1 000 kronor som kan användas i butiker, restauranger och övriga delar av det lokala näringslivet i Tranemo kommun.

– Det känns bra, och viktigt, att kunna visa uppskattning för det fina arbete som görs på alla arbetsplatser i kommunen, säger Lennart Haglund (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tidigare i år gav kommunen en påskpresent till alla anställda. Påskgåvan innebar att de anställda fick 450 kronor att handla för fram till och med 30 april. Sammanräkningen av påskinsatsen visade att den gav ett tillskottet på 470 000 kronor till det lokala näringslivet. Totalt var det 39 olika företag som fick del av pengarna. 97 procent av de anställda nyttjade gåvan. Förhoppningsvis kommer julklappen till alla anställda att innebära ett ännu större stöd till de lokala näringsidkarna under coronapandemin.


Publicerad den 20 oktober 2020, senast ändrad den 20 oktober 2020