Förskolan Äventyret har hissat den Gröna flaggan

Äventyrets förskola har belönats med Grön flagg för sitt pedagogiska arbete med hållbar utveckling.

Grön flagga på flaggstång

– Vårt arbete bidrar till en hållbar utveckling då vi gemensamt med barnen tittat på hur vi tar ansvar för vår gemensamma miljö, inte bara här på förskolan utan också i vår omvärld. En ekologiskt och ekonomisk hållbar utveckling ligger nära vårt dagliga arbete då vi återvinner och sorterar gemensamt med barnen. Vi är rädda om våra saker och vår miljö, säger förskolepedagogen Susanne Lagerstedt Johansson.

Grön Flagg är ett lärandeprogram inom hållbar utveckling. Grön Flagg drivs av stiftelsen Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools. Medlemsskolorna granskas och certifieras efter Grön Flaggs riktlinjer.

– Vi går till återvinningsstationen tillsammans och tänker på hur mycket mat vi tar till oss. Hellre två små portioner och äta upp, än en stor och behöva kasta. Vi har använt oss av naturmaterial och återvinningsmaterial i våra estetiska lärprocesser och byggt upp ett stort intresse hos barnen när det kommer till kreativt skapande. Vi odlar tillsammans med barnen och skördar gemensamt det vi sått. En socialt hållbar utveckling är också något som vi fokuserar på. Då vi i år fokuserat på andra kulturer har vi vidgat våra barns syn på sin omvärld och gett dem ett lite större förståelse för den värld vi lever i. Mångfald berikar och barnen har visat stort intresse kring andra kulturer, vare sig det gäller kompisarnas hemmiljöer eller andra kulturer runt om i världen, säger Susanne Lagerstedt Johansson.


Publicerad den 5 juni 2020, senast ändrad den 4 juni 2020 av