Full fart när cykelvägen mellan Uddebo och Strömsfors invigdes

Många glada och nöjda Uddebo- och Strömsforsbor cyklade idag på den nya gång- och cykelvägen som binder ihop Tranemo och Svenljunga kommuner.

Invigning cykelväg Uddebo och Strömsfors

Idag den 16 oktober har det varit invigning av gång- och cykelvägen mellan Uddebo och Strömsfors. Nu när den här etappen är klar är det möjligt att cykla säkert hela vägen mellan Tranemo och fram till golfbanan utanför Strömsfors. Totalt handlar det om ungefär nio kilometer cykelväg som också knyter an till Sjuhäradsrundan.

Vid den gamla bron i Strömsfors hälsade Fredrik Skoog alla välkomna. Fredrik är gatu- och fritidschef i Svenljunga kommun och har varit projektledare för banan . Fredrik tackade alla inblandade, markägarna och Tranemo kommun för ett mycket gott samarbete. – Det har varit ett bra projekt som har fungerat väl mellan våra kommuner, säger Fredrik.

Bandet som bestod av cykelslangar klipptes av Tony Hansen (S), kommunalråd i Tranemo kommun tillsammans med kommunalrådet i Svenljunga, Stefan Carlsson (S) och representanter från Uddebo respektive Strömsfors samhälle.

– Detta har varit ett fantastiskt roligt samarbetsprojekt som vi har haft med Svenljunga kommun, vi har sett fram emot att vägen ska bli färdig, säger Tony och fortsätter, – den knyter kommunerna samman på ett bra sätt.

Stefan Carlsson säger i sitt tal att den sista sträckan fram till Svenljunga ska färdigställas inom några år. Det är det många som håller tummarna för.

Invigningsceremonin avslutades med dryck och tilltugg. För de som var lite frusna fanns det varm choklad och öppen eld i Talleröd.

 


Publicerad den 15 oktober 2019, senast ändrad den 16 oktober 2019