Fixartjänst

Vi har en förändring gällande fixartjänst i kommunen. Fram till 1 september fanns fixartjänst inom den gemensamma arbetsmarknadsnämnden, AME. Idag har vi inte kvar den i samma form, när Tranemo och Svenljunga kommuner har delat sig i separata arbetsmarknadsverksamheter. Vi ser nu över hur en sådan tjänst kan se ut i Tranemo och återkommer i hur den kan vara.

Säck med höstlöv i trädgårdenLaub harken - leaves rake 12

Vad gäller under tiden?

Till dess vi har något klart hänvisar vi till att du kan anlita en entreprenör som utför hushållsnära tjänster RUT avdrag.
RUT-avdraget (Rengöring, Underhåll och Tvätt) är en skattereduktion som privatpersoner i Sverige kan använda för att minska kostnaden för hushållsnära tjänster som städning, trädgårdsarbete, barnpassning och reparationer i hemmet.

Här är en kort beskrivning av hur man använder det:

  • Anlita en godkänd utförare: Tjänsterna måste utföras av ett företag som är godkänt för RUT-avdrag.
  • Betalning och avdrag: Du betalar en lägre summa direkt till företaget, eftersom avdraget sker på fakturan. Företaget ansöker sedan om resterande belopp från Skatteverket.
  • Begränsningar: Det finns en årlig gräns för hur mycket du kan dra av. För personer under 65 år är det maximala avdraget 50 000 kr per år.
  • Redovisning: Företaget rapporterar avdraget till Skatteverket, och du ser det i din deklaration. Skatteverket drar sedan av beloppet från din skatt.
  • RUT-avdraget gäller för arbetet, inte för material eller resekostnader.

 


Publicerad den 11 september 2024, senast ändrad den 11 september 2024