Tranemo Gymnasieskola

Fasad på gymnasiet i Tranemo.

Tranemo Gymnasieskola – Möjligheternas skola

Tranemo Gymnasieskola är platsen där du får verktyg, kunskap och nycklar till många av framtidens utmaningar. Hos oss kommer du möta engagerad personal med mycket kunskap och glädje. Vi möter dig på din kunskapsnivå för att tillsammans sätta mål och arbeta aktivt för att ta dig till din fulla potential. Med det sagt finns det bara en sak som är viktigt för oss,
och det är du.

Tillsammans är ett av våra ledord. Med det menar vi att du som elev och vi tillsammans arbetar för att du ska nå dina utbildningsmål, trivas och må bra.

Tranemo Gymnasieskola har en stabil organisation med behöriga lärare, ett stöttande elevhälsoteam och en skolledning som arbetar för att ge oss lärare och dig bästa förutsättningar för att lyckas.
Dina tre år kommer ge dig värdefulla insikter, kunskap och fullt med intressanta och roliga upplevelser. Varje program har fullt med aktiviteter kopplade till undervisningen och flera av dem gör vi enbart för att det är riktigt kul.

Café Stenen hör till vårt Tillsammans och är en naturlig samlingsplats för alla på skolan. Direkt innanför huvudentrén kommer du nästan varje morgon möta doften av nybakt bröd, ugnsvarma kanelbullar och mycket annat gott.
Med dessa ord vill vi hälsa dig varmt välkommen att söka till Tranemo Gymnasieskola och därmed få tre meningsfulla år med bra utbildning och god gemenskap.

Roland Andersson, Gymnasiechef

Nedan hittar du de program som finns på Tranemo Gymnasieskola, du kan också läsa mer om Tranemo Gymnasieskola och alla möjligheter på skolans egen hemsida. Det finns också en länk till höger här på sidan.

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Ett program som ger dig de grundläggande kunskaper som du behöver inom byggbranschen. Som byggnadsarbetare får du ett omväxlande och rörligt yrke där du träffar många människor och det du tillverkar som byggare kommer att stå kvar länge. Vi har inriktningen: Husbyggnad För andra yrkesutgångar, se Tranemo Gymnasieskolas hemsida.

Ekonomiprogrammet (EK)

Ett program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik eller att driva företag. Efter gymnasiet kan du söka jobb inom ekonomiområdet eller läsa vidare på högskola. Du får en såväl praktisk som teoretisk utbildning. Bland annat genom flera besök på företag och genom att själv få driva företag inom Ung Företagsamhet. Vi har bara en inriktning men, förutom ekonomi, innehåller den 200p juridik och 200p entreprenörskap. Hos oss behöver du inte välja inriktning, det har vi gjort åt dig. Vi har inriktningen: Ekonomi

El- och energiprogrammet (EE)

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion eller datorer och kommunikation. Du får lära dig produktion, installation och distribution av system för el men också om el- och energiteknik, automation, data och kommunikationsteknik. Stor vikt lägger vi vid arbetsmiljö och säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet. Utbildningen är skolförlagd med praktikperioder (APL). Vi har inriktningarna:

  • Automation med yrkesutgång automations- och serviceelektriker
  • Elteknik med yrkesutgång installationselektriker
  • Yrkesutgången eldistribution erbjuds som lärling i mån av intresse och lärlingsplats

Försäljnings- och serviceprogrammet

Ny utbildning som startar höstterminen 2024.

Film om programmet

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Ett program för dig som är intresserad av hur vår värld, natur och vi själva är uppbyggda, fungerar och utvecklas. Du får en bred utbildning i de naturvetenskapliga ämnena matematik, fysik, kemi och biologi. Det ger dig möjlighet att se vår värld och omgivning med en naturvetenskaplig syn. Vi har inriktningen: Naturvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Ett program för dig som är intresserad av din omgivning, samhällsutveckling och politik. Samhällets uppbyggnad, begrepp som makt, demokrati, kommunikation, genus, miljö och det hållbara samhället är viktiga hörnpelare i programmet. Vi har inriktningarna:

  • Beteendevetenskap
  • Samhällsvetenskap

Teknikprogrammet (TE)

Ett program för dig som är intresserad av design och produktutveckling. Du får arbeta med moderna dataprogram där du kan designa, konstruera och utveckla nya och gamla produkter. Även designprocess och designmetodik behandlas i programmet. Vi har inriktningen: Design och produktutveckling

Industritekniska programmet (IN)

Programmet ger en grundläggande yrkesutbildning för att du skall kunna arbeta inom modern industriteknisk produktion. Du kommer att få kunskaper för att kunna arbeta inom områden som processinriktad eller maskinell materialbearbetning, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och sammanfogning. Utbildningen sker i nära samarbete med det lokala näringslivet. Vi har Inriktningarna:

  • Driftsäkerhet och underhåll med yrkesutgång servicemekaniker (erbjuds endast som lärling)
  • Produkt och maskinteknik med yrkesutgång maskinoperatör (erbjuds endast som lärling)
  • Svetsteknik (erbjuds endast som lärling)

Inspirationsfilm – samarbete Industritekniska programmet med Näringslivet i kommunen

Introduktionsprogrammen

Programmen är till för dig som inte är behörig till gymnasieskolans nationella program. Målet är att på bästa sätt förbereda dig för studier på ett nationellt gymnasieprogram eller att hjälpa dig till annan utbildning eller arbete. Kontakta oss så får du mer information!

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Ett program för dig som är intresserad av människor, kropp och själ. Under gymnasietiden får du kunskap och praktisk erfarenhet av vård- och omsorgsarbete inom kommun och landsting, där du senare kan söka jobb. Du kan göra val så att du får grundläggande behörighet för högskolestudier. Programmet erbjuds även som lärling. Läs mer här »

Hockeyprofil

För dig som vill satsa på utbildning i kombination med ishockey

Ishockeyprofilen är ett individuellt val som kan kombineras med alla gymnasiestudier. Det enda kravet som finns är att du spelar aktivt i en förening. Gnosjöandans Kunskapscentrum (GKC) och Tranemo Gymnasieskola tillsammans med Nittorps IK gör det möjligt för dig att seriöst satsa på ditt största intresse kombinerat med gymnasiestudier.

Utbildning

Nittorps IK prioriterar bra ledare som är välutbildade och entusiasmerande. Vår hockeyutbildning följer Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer för att utveckla juniorer. Hockeyinstruktören har ett nära samarbete med gymnasieskolorna och tillsammans sätter vi upp mål som utgår från Skolverkets kursplan för Idrott och hälsa 1 – specialisering.

Ambition med denna utbildning är att utveckla varje spelares individuella färdigheter i ishockey och allmän fysisk träning samt erbjuda bra kamratskap, glädje och möjlighet att utvecklas som människa i en positiv och inspirerande miljö.

Undervisningen behandlar följande centrala innehåll:

  • Regler, tekniker och taktik
  • Planering, genomförande och analys av träningen
  • Hur ishockey utvecklar den kroppsliga förmågan
  • Ishockey ur ett hälsoperspektiv
  • Ishockeyns organisation och historia
  • Organisation av barnverksamhet inom ishockey
  • Kulturella och sociala aspekter inom ishockey
  • Etik och moral i förhållande till ishockey

Träning

Ishockeyprofilen har fyra timmars träning per vecka på dagtid och fokus ligger på individens utveckling. Ispassen ligger i år på måndag- och fredagseftermiddagar.

Föreningen tillsammans med Gnosjöandans Kunskapscentrum och Tranemo Gymnasieskola ställer krav på att studierna ska gå i första hand, vilket kommer att följas upp från föreningen och skolorna. Vi vill att du som söker ska vara medveten om att en satsning på ishockeyn under din gymnasietid ställer stora krav på dig som individ, att kunna planera din tid och vara fokuserad.

För mer information, kontakta SYV på din skola. Blankett för anmälan till hockeyprofil 


Publicerad den 12 januari 2016, senast ändrad den 9 januari 2024