Med stor försiktighet öppnar vi upp lite i taget

Publicerat 31 maj 2021, 12:00

Smittspridningen av coronaviruset är fortfarande på en hög nivå i Tranemo kommun. Kommunens verksamheter öppnar upp lite försiktigt efter den 7 juni. Följ rådande rekommendationer för att minska spridningen.

Coronavirus i mikroskop

Aktuellt

31 maj

Med stor försiktighet öppnar vi upp lite i taget

Från och med den 7 juni gäller följande:

 • Biblioteket öppnar igen och tar emot max 8 besökare samtidigt.
 • Gym1 i Sim- och idrottshallen öppnar för bokade kunder, du bokar din tid genom att skicka e-post till simhallen@tranemo.se och ange önskad träningstid. Du kan boka en timma åt gången. Valbara tider är 06.30 – 19.30 (Gym1 stänger 20.30). Gym1 kommer att vara öppet måndag till torsdag fram till och med vecka 28. Du måste invänta en bekräftelse på din bokning för att den ska vara godkänd. Under denna perioden säljer vi endast enkelbiljetter till Gym1 pris 30:-. Du betalar med kort eller swish i receptionen vid träningstillfället. Vi håller omklädningsrum och duschar stängda.
  Vi förlänger/öppnar årskort/autogiro först när vi återigen öppnar på ordinarie sätt. Till dess är årskort/autogiro vilande.
 • Idrottshallar har fortfarande endast öppet för föreningar som har verksamhet för ungdomar födda -02 och senare.
 • Simhallen är fortsatt stängd för allmänheten. När skolornas simundervisning för terminen är slut och skolorna tar sommarlov kommer simbassängen att tömmas på vatten. Ett läckage har upptäckts och behöver åtgärdas. I samband med denna renovering förbereder vi också för ny reningsanläggning.
  ”Nya regler och krav kräver att vi ser över vår vattenrening, säger Mikael Skattberg”, verksamhetschef fastighet.
  Arbetet beräknas pågå under hela höstterminen. För er som har köpt årskort i simhallen fortsätter de att stå på paus till dess vi kan öppna simhallen igen.
 • Fritidsgårdarna tar inomhus emot sju besökare samt två ledare. Utomhus får det vara 20 besökare samt 2 ledare.
 • Sommarlovsverksamheten tar inomhus emot sju besökare samt två ledare. Utomhus: 20 besökare samt två ledare.
  Antalet besökare är begränsat med hänsyn till lokalernas storlek och antal personal som finns per aktivitet.

Att hålla avstånd är att visa hänsyn – tillsammans minskar vi smittspridningen

20 maj

Fortsatt växelvis distansundervisning på Tranängskolan 7-9

Tranemo kommun har tagit beslut om att Tranängskolan från och med måndag 24 maj fortsätter den växelvisa distansundervisningen fram till och med fredag 4 juni. Beslutet innebär att eleverna i årskurs 7 och 8 årskursvis undervisas i hemmet genom distansundervisning under en vecka vardera. Eleverna i årskurs 9 undervisas under perioden på heltid i skolan.

Åtgärden genomförs för att begränsa antalet elever i skolan för att öka möjligheterna för dem att hålla avstånd. Detta i syfte att förhindra smittspridning men samtidigt garantera en god undervisning för att ge eleverna goda förutsättningar att nå skolans kunskapskrav.

Matlåda eller lunchersättning
I samband med fjärr-/distansundervisningen på Tranängskolan 7-9 erbjuds eleverna matersättning à 35 kr/dag eller hämtning av matlåda.
Här ansöker du om matlåda eller matersättning.

Samlad covid-information från våra verksamheter

Följ rekommendationer

Tranemo kommun följer de nationella rekommendationerna från bland annat Folkhälsomyndigheten.  Det är viktigt att vi alla, var och en, följer de råd som vi får från myndigheterna. Kommunen har aktiverat en krisstab med anledning av coronaviruset. Staben har täta möten och avstämningar och vi följer aktivt händelseutvecklingen.

Uppdaterad och säkerställd information