Feriearbete 2022

Ansökan till kommunalt feriearbete och sommarmusikant är nu stängd.

Under veckorna 24-32 erbjuder Tranemo kommun tre veckor (90 timmar) feriearbetetill ungdomar födda 2004, 2005 och 20026. Alla som ansöker kommer att erbjudas en plats, det är dock viktigt att när du har fått ditt erbjudande ska du lämna ett svar inom 7 dagar, annars försvinner din plats och överlåts till annan sökande.

De kommunala feriearbetena finns inom bland annat barnomsorg, äldreomsorg och omsorg, ungdomsledare, vaktmästare och gata/park. Du söker också till sommarmusikant via samma söktjänst.

Vad krävs av dig som söker?

Vi önskar att du är en glad och social person som vill arbeta med oss i våra verksamheter. Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid ordinarie personal och pröva ett yrke. Du ersätter ingen annan personal och du får handledning i de uppgifter som du ska utföra.

Du som söker:

  • Ska vara folkbokförd i Tranemo kommun.
  • Född 2004, 2005 eller 2006. Du som fyller 18 år innan 1 juni garanteras inte plats.
  • Ha arbetstillstånd om du saknar de fyra sista siffrorna i ditt personnummer. Detta ska vara godkänt innan du börjar feriearbeta och du söker det via Migrationsverket.
  • Får inte ha annat sommarjobb. Har du fått ett kommunalt feriearbete och sedan får ett eget sommarjobb ska du snarast tacka nej till din feriearbetsplats.

Ersättning

Lönen är 83 kr/tim inklusive semesterersättning och är samma för alla åldrar.

Ansökan

Ansökan är nu stängd. Från och med vecka 14 (4 april) kommer besked att skickas ut till din mejladress som du har angett i ansökan, alla får inte besked samma dag, utskick om erbjuden plats sker löpande under våren.

Svara på ditt erbjudande

När du fått ditt besked har du 7 dagar på dig att lämna ett svar, uteblivet svar blir också utebliven plats och går istället över till annan sökande. OBS! Viktigt att svara när du fått ditt besked, oavsett om du tackar ja eller nej så titta i din mail ofta.

Corona restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Detta kan leda till att det sker snabba förändringar i verksamheterna. Vi förbehåller oss rätten att ändra på ferieplatser om det behövs. VI uppmanar därför att alla ska begära utdrag ifrån belastningsregistret.

Frågor och Svar:

Vad händer om jag inte svarar i tid?
Du har 7 dagar på dig att tacka ja eller nej så det är viktigt att du tittar i din mail ofta. Har du glömt att svara räknas det som ett nej och platsen går vidare till nästa sökande. Du får tre påminnelser under de 7 dagarna.

Om jag inte är nöjd med min plats kan jag byta då?
Nej tyvärr. Vi har inte möjlighet att erbjuda dig en annan plats eller att byta med någon. Är det så att du inte vill ha din plats måste du tacka NEJ. Då kommer platsen istället att erbjudas till någon annan.

Vad får jag i lön?
2022 kommer lönen vara 83 kronor inkl. semesterersättning  för dig som är född 2004,2005 och 2006.

Kan jag vara ledig?
Ja, men du kommer inte att kunna jobba tillbaka den tiden en annan dag. Undantaget är du som feriearbetar den veckan då midsommar infaller. Då har du rätt att jobba in den tiden. Du planerar detta tillsammans med din handledare.

Vad händer om jag blir sjuk?
Det är viktigt att du hör av dig innan arbetspasset startar. Är du sjuk så sjukanmäler du dig till det telefonnummer som du fått på den arbetsplats där du ska arbeta. Det extra viktigt att du stannar hemma om du känner dig minsta sjuk och att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kontakt för frågor

E-post: supportferie@svenljunga.se

Telefon: 0325-181 70, ferietelefonen är öppen måndag och torsdag mellan kl 10.00 och 13.00 under veckorna 9-23.

—–

För dig som företagare – anställ feriearbetare och få lönesubvention

Kanske blir du som företagare kontaktad av en ungdom som söker sommarjobb och som är född 2004, 2005 eller 2006, då kan du ha rätt till en lönesubvention.

Syftet med feriearbete är att bredda ungdomens kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning.

Får man möjlighet att feriearbeta på ert företag i kommunen kan ni få ersättning för en del av lönen. Här finns mer information om vad som gäller för att få feriearbete med lönesubvention. Både ungdomen och företaget behöver fylla i en blankett och skicka in till kommunen före den 1 juni.

Kontakt

Åsa Johansson, koordinator
E-post: asa.johansson@svenljunga.se 

Telefon: 0325-180 69


Publicerad den 23 februari 2022, senast ändrad den 28 mars 2022