Sök feriearbete fram till 31 mars

Feriearbete finns för dig som är 16 till 18 år och vill prova på att arbeta inom kommunal verksamhet eller på ett företag i din hemkommun. Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid ordinarie personal och pröva ett yrke. Du ersätter ingen annan personal och du får handledning i de uppgifter som du ska utföra. Feriearbete sker endast på sommaren.

Ungdomar och dator

Ansökan till våra feriearbeten är öppen mellan den 1 – 31 mars 2021. Under veckorna 24-32 erbjuder Tranemo kommun tre veckor, 90 timmar, feriearbete till ungdomar födda 2003 , 2004 och 2005.

Vi önskar att du som söker är en glad och social person som vill arbeta med oss i våra verksamheter. Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid ordinarie personal och pröva ett yrke. Du ersätter ingen annan personal och du får handledning i de uppgifter som du ska utföra.

Du som söker:

  • Ska vara folkbokförd i Tranemo kommun.
  • Född 2003 , 2004 eller 2005. Du som fyller 18 år innan 1 juni garanteras inte plats.
  • Ha arbetstillstånd om du saknar de fyra sista siffrorna i ditt personnummer. Detta ska vara godkänt innan du börjar feriearbeta.
  • Får inte ha annat sommarjobb. Har du fått ett kommunalt feriearbete och sedan får ett eget sommarjobb ska du snarast tacka nej till din plats.

I år är lönen 81 kr/tim inklusive semesterersättning för alla åldrar. De kommunala feriearbetena finns inom bland annat barnomsorg, äldreomsorg och omsorg, ungdomsledare, vaktmästeri och gata/park.

Ansök

Ansökan sker via Praktikplatsen.se, öppnar den 1 mars. Du väljer själv till vilka platser du vill söka via platsannonser i systemet. När ansökan stänger tilldelas platserna via lottning i systemet.

Eget företag som ferieentreprenör

Under fyra veckor får du möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Du får 2 000 kronor i startkapital, utbildning. Alla pengar du tjänar är dina, utöver det utgår ingen lön förutom startkapitalet. Företaget Rookie startup hjälper dig att komma igång.

Kontaktperson: Manda Schillerås, näringslivsstrateg, manda.schilleras@tranemo.se, tel 0325-576047

Sök feriearbete på ett företag inom kommunen

Syftet med feriearbete är att bredda dina kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför ditt kommande studie- och yrkesval. Vi värnar om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning. Om du får möjlighet att feriearbeta på ett företag i kommunen kan de få ersättning för en del av din lön. Läs mer i informationen om vad som gäller för att få feriearbete med lönesubvention.

Både du och företaget behöver fylla i en blanketten och skicka in till kommunen innan den 1 juni.

Kontaktperson: Åsa Johansson, koordinator, asa.johansson@svenljunga.se, tel 0325-180 69

Sommarmusikant

Är ditt stora intresse sång och musik? Du kanske spelar något instrumet eller sjunger? Då kanske du vill åka runt i Svenljunga och Tranemos kommun som sommarmusikant under några veckor i sommar? Detta feriearbete söker du direkt via din kulturskola.

Kontaktperson: Juan Ochoa, kulturchef juan.ochoa@tranemo.se, 0325-576472

Coronarestriktioner

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Detta kan leda till att det sker snabba förändringar i verksamheterna. Vi förbehåller oss rätten att ändra på ferieplatser om det behövs. Vi uppmanar därför att alla ska begära utdrag ifrån belastningsregistret.


Publicerad den 23 februari 2021, senast ändrad den 24 februari 2021