Dansa en plats

Under 2021 kommer Benedikte Esperi ha dansresidens i Limmared och skapa verk för olika platser både ”live” och som installationer.

Dansa en plats på en matta

En del av hennes residens kommer vara riktat till barn och unga som deltar 12 juni i en dansinstallation i anslutning till invigningen av konstprojektet Tur och Retur. Bli inte förvånad om ni får se henne på de mest överaskande platserna och tidpunkterna framföra något som hon kallar ”pop-up-koreografier”, små korta danssekvenser skapade i stunden.
Dansa en plats – ett samarbete med VGR, föreningen Kultur 1740 i Glasets hus och Tranemo kommun.

Bild på Benedikte EsperiBENEDIKTE ESPERI är koreograf, video & performancekonstnär baserad i Göteborg
Hon skapar verk för olika dansscener, utställningar och offentliga miljöer. Hon är knuten till det konstnärsdrivna Galleri 54 i Göteborg och driver olika festivaler bland annat med gruppen The Tiny Festival Producers. Hon har presenterats bland annat på scenerna Atalante, 3:e Våningen och Teater Trixter i Göteborg och medverkar vid en mängd internationella kons- och danssammanhang. Hennes pedagogiska verksamhet är främst aktuell vid Högskolan för scen och musik samt i uppsökande format med Community Art och Skapande Skola.
Mer om Benedikte


Publicerad den 15 mars 2021, senast ändrad den 6 april 2021