Skaparbibblan

På Skaparbibblan lyfts kreativiteten

SkaparbibblanLittlebits, Sphero Bolt och lite pyssel.

 

Skaparbibblan har skapats genom ett projekt lett av Uddebo Makerspace tillsammans med biblioteken i Tranemo och Svenljunga. Finansieringen kommer från Kulturrådet och Kultur i Väst.

Skaparbibblan består av en vagn med teknikpyssel och inspiration för stora och små. Vi har Littlebits, ett legoliknande verktyg för att bygga enkla teknikprylar och uppfinningar. Sphero bolt är små robotbollar som kan programmeras på olika sätt. Vi har också micro:bit, ett enkelt kretskort som kan utvecklas nästan i det oändliga. Med högre svårighetsgrad finns skärmaskin, som kan användas för modellbygge, stickers, allt tänkbart finare pappersarbete. Det finns också utrustning för stop-motionfilm, som är väldigt kul att jobba med. Vi har också VR-headet Oculus Quest.

Du kan låna prylar från Skaparbibblan!

Vi lånar ut micro:bit i små kit för att skapa med programmering. Läs mer och se film här.

Vi testar att låna ut Sphero Bolt, en liten bollformad robot som styrs med enkel blockprogrammering. Kontakta biblioteket om du vill låna Sphero (får endast lånas av vuxna).

Vi erbjuder take away på 3D-utskrifter. Läs mer här. Ni som har skrivit upp er på 3D-skrivarkurs finns kvar på listan, vi kommer att bjuda in er när restriktionerna lättar, förhoppningsvis under hösten 2021.

Vi letar efter personer som vill starta studiecirklar med Skaparbibblans teknikprylar! Är du sugen på att starta en cirkel? Hör av dig till oss på biblioteket så hjälper vi dig vidare.


Publicerad den 29 oktober 2019, senast ändrad den 24 juni 2021