Skaparbibblan

På Skaparbibblan lyfts kreativiteten

Skaparbibblan

 

Skaparbibblan har skapats genom ett projekt lett av Uddebo Makerspace tillsammans med biblioteken i Tranemo och Svenljunga. Finansieringen har kommit från Kulturrådet och Kultur i Väst.

Skaparbibblan består av en vagn med teknikpyssel och inspiration för stora och små. Vi har Littlebits, ett legoliknande verktyg för att bygga enkla teknikprylar och uppfinningar. Sphero bolt är små robotbollar som kan programmeras på olika sätt. Vi har också micro:bit, ett enkelt kretskort som kan utvecklas nästan i det oändliga. Med högre svårighetsgrad finns skärmaskin, som användes för att skapa modellen av Centralen som just nu finns utställd, skapad av Gustav Bodell, och 3D-skrivare. Det finns också utrustning för stop-motionfilm, som är väldigt kul att jobba med.

Skaparbibblan finns tillgänglig i biblioteket i Tranemo på tisdagkvällar kl. 16-19.

Under våren kommer inga Skaparbibblan-aktiviteter att hållas på biblioteket. Anledningen är vår stundande flytt till Centralen. Verksamheten startar igen till hösten. Så fort vi är klara med planeringen av höstprogrammet publiceras nya datum på den här sidan.


Publicerad den 29 oktober 2019, senast ändrad den 17 februari 2020