Information gällande Covid-19

Den här sidan består av information om Covid-19 relaterad till biblioteket.

Jordglob klädd med vitt munskydd. Signalerar allas skyldighet att minska smittspridningen.

Från och med den 7 juni öppnar biblioteket, maximalt 8 besökare får samtidigt besöka biblioteket.

Bokbussen

Bokbussen går enligt ordinarie turlista. Det är inte möjligt att gå ombord på bussen, i stället kommer bokbusspersonalen ut. Du kan fortfarande hämta reservationer, låna och återlämna böcker och andra medier.

På den här länken hittar du mer information om bokbussen, samt turlista.

Dator, kopiering och utskrifter

Det är möjligt att låna dator, kopiera eller skriva ut fastän vi har stängt. Ärendet får inte vara längre än 15 minuter. Kontakta oss i förväg för att boka en tid. Teknisk självservice gäller, vi kan alltså tyvärr inte hjälpa till.

Digitala tjänster

Med ditt lånekort har du tillgång till bibliotekets digitala tjänster. Du kan streama film, lyssna på e-ljudböcker samt läsa e-böcker och digitala tidskrifter. Läs mer på vår sida om digitala tjänster.

Evenemang

Alla evenemang är inställda tills vidare för både barn och vuxna.

Fjärrlån

Vi hjälper gärna till med fjärrlån, d v s inlån av böcker från andra bibliotek. På den här länken hittar du mer information om tjänsten, samt regler (gå till fliken Studentinformation). Du kan också se hur du gör för att skapa ett eget konto i Libris, och själv beställa vad du vill ha.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss genom mejl (bibliotek@tranemo.se) eller telefon (0325- 57 64 00).

På den här sidan hittar du fler kontaktuppgifter, samt våra servicetider.

Take away

Vi erbjuder take away, vilket innebär att vi plockar ihop böcker efter beställning och överlämnar utanför bibliotekets entré.  Om du inte vet vad du vill låna går det bra att beställa en ”överraskningspåse”, som består av böcker utvalda av bibliotekspersonalen.

Ring eller mejla för att göra din beställning, och meddela när du vill hämta den. Om du tillhör en riskgrupp kan du välja att få böckerna hemkörda. Meddela oss i förväg.

Återlämning

Lämna tillbaka dina böcker i vårt inkast. Du hittar det till höger om Centralens entré.


Publicerad den 11 januari 2021, senast ändrad den 5 januari 2022