Barn & Ungdom

Här ser ni evenemang som Tranemo bibliotek anordnar

Ett barn och en bok

 

Evenemang 2022

Sommarbibblan

Här ser ni information om vad biblioteket kommer att göra under sommarlovet. För barn mellan 6-13 år. Alla aktiviteter är gratis.

17 Juni – pop up-bibliotek 

Biblioteket och bokbussen är på Stationsplan i Ambjörnarp kl. 11-13

22 Juni – Bokligt midsommarfirande

Firandet kommer äga rum bakom Centralen vid Tranemo bibliotek mellan 11-13. Det kommer b.la finnas fiskedamm, dans och fika.

29 Juni – pop up- bibliotek

Biblioteket och bokbussen  är på plats i Glasparken i Limmared kl. 11-13

V.27-31 Onsdagar på biblioteket

Klockan 11-13 kommer biblioteket ha olika aktiviteter på barnavdelningen. Det kommer b.la. finnas pyssel, boktips, quiz, spel, VR m.m. Olika aktiviteter varje vecka.

10 Augusti – Avslutning

Vi samlas på biblioteket kl. 11 och har därefter grillfika, boktips och bokgåvor.

17 September – Den magiska piratskatten

Följ med på ett piratäventyr där två tjejer från en liten stad beger sig ut för att hitta en hemsökt skatt, men som hittar mer än så, nämligen varandra.

Teater Carpa bjuder in till en spännande och humoristisk promenadteater där du blir en del av berättelsen, det här vill ni inte missa!

Magiska piratskatten är en promenadteater vilket innebär att publiken följer med skådespelarna på en kortare vandring och upplever teater på helt nytt sätt. Föreställningen är ca 45 min lång och bästa möjliga ålder är 6-11 år, men alla är självklart välkomna!

Fram med springskorna och på med piratkläderna, nu sätter vi segel och ger oss ut på ett riktigt sommaräventyr tillsammans!

Teaterföreställningen äger rum vid Tranemo hembygdspark och börjar kl. 14.00. Föranmälan krävs!

Anmäl dig på: bibliotek@tranemo.se eller ring oss på 0325-576400

De små barnens bok och andra gåvoböcker

Tranemo bibliotek samarbetar med Barnavårdscentralen på olika sätt. Alla nyfödda barn får en egen bok. Här kan du se vad som gäller i just din region: Gåvoboken Västra Götalandsregionen

Här kan du även se de filmade sångerna ur boken.

 

Övriga Gåvoböcker
Vid två och ett halvt års och fyra års ålder får barnen ett presentkort på BVC som ger dem rätt att hämta en gåvobok på biblioteket. Alla kommunens 6-åringar får en gåvobok från biblioteket. Under våren arbetar barnen med boken i sina klasser och arbetet avslutas i maj med kalas och utställning på biblioteket.

Läsa på annat sätt

Man kan läsa med ögon, öron eller fingrarna. Kom till biblioteket och kolla!

Böcker att lyssna på: CD-böcker CD och bok – om du vill både läsa och lyssna. MP3-böcker

Talböcker – För dig som har svårt att läsa text. Talböcker spelas upp i datorn eller i en särskild Talbokspelare. Vissa MP3-spelare klarar Talböcker

Äppelhylla All barn behöver böcker men alla böcker passar inte alla barn, det är därför Äppelhyllan finns! Här hittar du böcker för, och om barn, med funktionshinder. Böcker som väcker läsglädje och även ger stöd och inspiration till vuxna, i arbetet eller som förälder. Alla barn har rätt till böcker. Du hittar dem i biblioteket. Läs mer om Äppelhyllan på Barnens bibliotek

Biblioteket Äppelhyllan

Biblioteket Äppelhyllan


Publicerad den 10 december 2015, senast ändrad den 2 juni 2022

E-tjänster och blanketter

Adress

Tranemo bibliotek
Besöksadress: Willéns väg 5
Leveransadress: Brogatan 15B
514 33 Tranemo

Telefon: 0325-57 64 00
Epost: bibliotek@tranemo.se