Service

Kommunal service

Skolor: Kommunala förskolor och f-6 skolor finns på flertalet orter. På fyra orter finns också förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Högstadieskola och gymnasium finns i Tranemo. Här finns även Komvux och Lärcentrum.

Äldreboende: Kommunala äldreboenden i olika former finns på fyra orter i kommunen.

Kultur & fritid: Huvudbibliotek och bokbuss som stannar på många hållplatser runt om i kommunen. Kulturskola med olika inriktningar. Simhall med gym och två sporthallar i Tranemo samt mindre sporthallar i Dalstorp, Grimsås, Limmared och Länghem. Ishall i Nittorp. Turistbyrå på Glasets Hus i Limmared.

Övrig samhällsservice

Sjukvård: Regionen driver vårdcentral, folktandvård och flera distriktssköterskemottagningar i kommunen.

Övrigt: Arbetsförmedlingen har kontor i Tranemo. Polisen har en polisbuss som finns på torget i Tranemo onsdagar kl 8.00-12.00.

Kommersiell service

Här finns matbutiker, klädbutiker, sportbutik, frisörer, banker, systembolag, apotek, privata gym, restauranger, fik, gatukök, pizzerior, färgbutiker och blomsterbutiker.

Tranemo marknad

Tranemo marknad

I flera av de mindre orterna finns matbutiker samt ett varierat utbud av andra butiker. God tillgång på hantverksservice, snickare, elektriker, rörmokare, golvläggare, bilverkstäder med mera.


Publicerad den 28 januari 2016, senast ändrad den 21 januari 2019