En musikalisk påskkaramell till alla på våra boenden

I påsk bjuds alla personer på våra äldre- och gruppboenden på musikunderhållning och påskkryss. Besöksstopp råder för tillfället på grund av coronaviruset, vår lösning är en 60 minuter lång inspelad konsert.

 

Sångaren Emil Gullhamn från Dalstorp, en gång elev i Tranemo kommuns musikskola, ger tillsammans med spelmannen Anna Mogren, Ulricehamn, vårvisor som En kväll i juni, Så skimrande var aldrig havet och För kärlekens skull.

Duon har plockat ut sina favoriter i låtskattkistan och har spelat in musiken och sången i Anna Mogrens vardagsrum. Förutom finstämd underhållning finns det ett påskkryss kopplat till konserten och den som känner sig sugen kan fatta pennan för att skriva in svaret på frågan Vad hette Emil i Lönnebergas föräldrar.

– Eftersom  besökare inte får komma till våra boenden för tillfället ville vi passa på att göra något extra för våra boende i samband med påsken. Vi var några stycken personer som satt och spånade idéer om vad vi kunde göra och till slut landade vi i en inspelad konsert, säger Torbjörn Georgsson, verksamhetschef inom omsorgssektionen.

Tanken är att även personer som har hemtjänst ska få möjlighet att lyssna och se på konserten. De får tillgång till en länk och via den kan de klicka igång konserten. Behövs hjälp med att hantera det digitala momentet kan personalen inom hemtjänst hjälpa till.

– Vi siktar på fler roliga inslag för alla på våra boenden framöver, säger Angela Madsen Jonsson, socialchef i Tranemo kommun.


Publicerad den 9 april 2020, senast ändrad den 9 april 2020