Resterkocken – en skoltävling för barn och unga

Den första oktober kör tävlingen Resterkocken igång. En tävling som syftar till att utbilda barn och ungdomar i grundskolan att minska matsvinnet. Samtidigt får eleverna släppa loss kreativiteten kring hur rester och varor med kort hållbarhet kan användas.

Vad innebär det till exempel att bäst före-datum passerat  och hur kan eleven själv testa hållbarheten? Vilka nya goda måltider kan skapas av matrester? Eleverna tävlar enskilt eller i grupp med sitt bästa restrecept och de bästa bidragen tävlar om bland annat 10 000 kr till klasskassan.

För alla pedagoger:
resterkocken.se finns inspirerande lektionsupplägg, fakta om matsvinn och filmer med tidigare resterkockar. Där finns också tidigare års vinnare. Följ oss i sociala medier så att du inte missar när tävlingen drar igång.

Vi jobbar mot våra mål:

…Vi värnar om våra resurser och lever i ett samhälle för alla som tar ansvar för kommande generationer och deras förutsättningar till ett gott liv, övergripande kommunal mål

Matsvinnet ska minska med 50 % per invånare jämfört med år 2021, mål 1:2 i den regionala avfallsplanen


Publicerad den 27 juni 2022, senast ändrad den 27 juni 2022