Vi söker kontaktpersoner och stödfamiljer

Är du eller din familj intresserad, kanske känner du någon annan som kan passa för uppdraget – tipsa oss gärna!

Vuxen med barn som tillsammans formar händerna till ett hjärtaHead shot portrait mother and daughter make heart shape with hands fingers hugging sitting on couch sunlight through the window. Adoption and custody, health medical pediatric insurance, love concept

Just nu söker vi

Kontaktperson

Du som är kille mellan 25 och 35 år, vill stödja en kille i 12-årsåldern. Du får gärna vara intresserad av spel, datorer, göra egna filmer, språk och att skriva.

Syfte med uppdraget är att hjälpa ungdomen att förstå och fungera i ett socialt samspel. Det är också viktigt att han får komma hemifrån och bryta isolering.

Stödfamilj

Som stödfamilj söker vi dig/er som har möjlighet att i hemmet ta emot en kille som är 15 år, två dygn/månad. Det är en fördel om ni bor på landet och har tillgång till maskiner såsom traktorer eller liknande.

Syfte med insatsen är att ge ungdomen möjlighet att träna och utveckla sitt sociala samspel samt att få tillgång till fler trygga vuxna och goda förebilder.

Vem kan vara kontaktfamilj?

Det vi letar efter är personer, ensamstående eller familj där det finns tid och engagemang till att lära känna, umgås och ha omsorg för barn någon helg och/eller kvällar i månaden. Som kontaktfamilj för Tranemo kommun utgår ersättning och kontinuerligt stöd från vår familjehemssekreterare.

Kontakt

Låter detta intressant? Hör av dig till familjehem@tranemo.se, det går också bra att ringa vår mottagningsenhet 0325-57 62 10.


Publicerad den 8 augusti 2022, senast ändrad den 4 juli 2022